2021-06-05 2172 浏览
朋友系间唔中要见下,系时候要约出嚟聚一聚!虽然依家有限聚令,最多都系4个人,但有时人少少倾计都方便d,于是我哋3个就约咗出嚟食饭吹下水!最后我哋决定拣食日式放题,但日式放题好多时都要限时,其实挂住食都唔系好倾到计。之但系比我揾到呢一间日式放题佢系无限时,你可以由5pm食到10pm,劲正!我哋平日放工后约食7pm或者7:30pm,都有2个半到3个钟倾下计!去到间餐厅,佢装修都几靓,啲嘢都好新净,枱与枱之间好够空间,唔会好似平时𠮶啲日式放题咁坐到密麻麻。佢仲安排咗个独立卡位俾我哋三个,自成一国!讲返嘢食先,咁我哋头轮就嗌左啲刺身,串烧同炸物!刺身好新鲜,带子,油甘鱼,希灵鱼,北寄贝,甜虾果d都好好食!串烧都ok,但个烧虾就好唔得,d肉梅嘅,其他免治鸡串,鸡软骨,番薯,烧菠萝果d都正常水平!炸物就不得了,上到枱非常热,应该系啱啱炸起!最好食系一口芝士同忌廉蟹肉薯饼!我d朋友就叫咗啲寿司,全部都一啖size,劲好,唔会好快饱!见到啲军舰寿司全部都系新鲜整,块紫菜仲好脆!天妇罗都好出色,粉浆唔会太厚!天妇罗虾同天妇罗鳗鱼都非常好食!之后叫咗d锅物,但佢好淡,要加啲盐先好食😂最后食埋雪糕,仲要Ha

刺身

串烧

炸物

寿司

天妇罗

之后叫咗d锅物,但佢好淡,要加啲盐先好食😂
锅物

最后食埋雪糕,仲要Haagen Dazs任食,我就食咗个蓝莓味,但佢就真系冇乜蓝莓味,唔知自己食紧乜😂
雪糕

饮品就自助嘅,选择就一般啦!但其实你都饮唔到好多罐㗎啦!
饮品

埋单$295/位,仲可以食足5个钟,真系非常抵!
2021-06-04
刺身