2023-05-17
原来少爷啤系有开餐厅的,铺头行旧美式风格。外墙用左红色砖、又有抢眼嘅霓虹灯,型格嘅黑白阶砖地板,门口已经好岩打卡。除咗手工pizza之外,tap beer系呢度嘅另一样主打,bartender会喺水龙头到斟出黎,酒类除咗有香港本土少爷啤亦有外国进口嘅多款选择。Set Dinner $238 per person🔸招牌肉丸🧆两大粒嘅肉丸由猪肉、牛仔肉制成😋上面有意大利羊奶芝士碎同蕃茄酱,口感软绵。🔸腐乳汁凯撒沙律🥗沙律酱加咗腐乳超有惊喜,仲有叉烧粒代替烟肉、 脆片同嘅罗马生菜🥰超多配料,中西融和,食落好新鲜。🔸余均益鸡翼🐥用左大家都好熟悉既余均益招牌辣椒酱制成汁,捞上香脆鸡翼,辣劲十足,旁边有Blue Cheese 酱可以点。🔸白鬼🍕🍕🍕🥰🥰呢到既Pizza 系handmade sourdough pizza!见到餐牌上呢款叉烧粒配姜蓉嘅fusion配搭,贪新鲜就叫左黎试。估吾到芝士同姜蓉又几夹🥳饼皮食落真系烟韧啲。🔸Another one🍺我地试左只少爷啤既No.2,味道偏Citrusy同Fruity,麦味比较淡,几岩配Pizza饮。🔸Holland Punch🍹另外都试左杯Mockt
Set Dinner $238 per person
🔸招牌肉丸🧆
🔸腐乳汁凯撒沙律🥗
🔸余均益鸡翼🐥
🔸白鬼🍕🍕🍕🥰🥰
🔸Another one🍺
🔸Holland Punch🍹
另外都试左杯Mocktail,味道清新吾太甜,仲食到有蜜桃果肉。
佢地仲有freeflow饮品 2个钟任饮都只系$300位😨😨有5种啤酒加1梳打,红白酒、Higherthan, Highball、柠檬水、果汁同梳打、岩晒酒鬼们🤭🤭
Alvy's
地址: 西环坚尼地城荷兰街8号地舖