2024-06-15 512 浏览
未食已经成肚火,今日12点几放lunch谂住食啲平嘢,见到呢间menu几好就入咗去,QR code落order一个菠萝咕噜肉+饭,等咗15分钟都未见有,就问个侍应可唔可以催催厨房,佢话ok,但系完全冇走入厨房望今日呢间餐厅有几个位置冷气机都滴紧水,我话一个人,侍应一开始都系叫我坐sofa位2-3人枱,见开始多人,佢就问我可唔可以转过去搭枱,但系𠮶个位已经滴水滴湿晒,佢都系坚持想我调位,话将张枱移过啲就滴唔到,随便抹咗两嘢就话执好叫我坐,已经燥燥地,但系我都理解lunch hour多人,点知坐上去未够10秒就滴咗落我件衫度,我就行过去同侍应讲都系滴到我,佢就话咁算啦你照坐原本个位,呢个时候个饭已经成半个钟都未见,谂住顺便叫佢催,未开口佢已经直接走咗之后再等咗10分钟都未有饭,我再揾侍应问其实系咪未整,未整嘅话cut咗佢,佢听完乜都冇讲行开咗我返工都只有一个钟头放饭,好肚饿等咗咁耐乜都冇,最后忍唔住直接掉张单比个侍应话我唔食,由此至终45分钟乜都冇处理过,冇人道歉,态度极其差,呢间垃圾餐厅快啲执咗佢算啦,堂堂大商场入面嘅餐厅搞到咁,影衰晒

2024-06-14