2022-05-29
今日嚟到荃湾西来个文青游,然后错有错着入咗一间好有质素嘅Cafe!!而家黎推荐一下先!👍🏻凤尾虾墨汁意粉餐厅用上意大利嘅墨汁,配以拆左外壳嘅凤尾虾,食落香浓,酱汁乌黑黑得黎又够浓稠,所以一路食嘅时候都要注意抹咀。最值得称赞嘅系,墨汁炒得干身不油腻,凤尾虾爽口弹牙!👍🏻车打芝士蘑菇酱牛肉竹炭汉堡诚意之作,点餐嘅时候可以要求牛肉嘅生熟程度,配上芝味香浓嘅车打芝士,蘑菇酱更系精粹所在,更带有菇菌嘅颗粒感,至于竹炭汉堡包皮,味道淡淡的不过胜在烘得香脆;配菜的薯角新鲜即炸,沙律菜爽脆新鲜~👍🏻朱古力心太软呢份甜品真系诚意十足,用上无麸质去制作,都依然保持到松松软软嘅蛋糕口感,里面嘅朱古力酱倾泻而出,味道浓郁,加入埋冰冻嘅云呢拿雪糕,口感冰火相融。唯雪糕筒已经潮化,失去左应有嘅脆卜卜口感。👌🏻 柠檬挞呢个柠檬挞以焗嘅方式,挞底较软,边位微脆,柠檬味道清新微酸,食落同预期中有少少出入,幸而配上迷你马卡龙,一解想有小小甜丝丝嘅幸福感。👍🏻白云棉花糖云呢拿咖啡吸引咗小编嚟打卡嘅原因,原理透过饮品嘅蒸气,把棉花糖溶化,云呢拿味好香,改配咗燕麦奶,饮落麦味更香浓,咖啡幽幽的余韵令我有点意犹未尽。小编刻意叫咗
👍🏻凤尾虾墨汁意粉
👍🏻车打芝士蘑菇酱牛肉竹炭汉堡
👍🏻朱古力心太软
👌🏻 柠檬挞
👍🏻白云棉花糖云呢拿咖啡
吸引咗小编嚟打卡嘅原因,原理透过饮品嘅蒸气,把棉花糖溶化,云呢拿味好香,改配咗燕麦奶,饮落麦味更香浓,咖啡幽幽的余韵令我有点意犹未尽。小编刻意叫咗小甜,避免与棉花糖嘅甜度相冲!
👍🏻晨曦蜜桃乳酸特饮
清甜得来又带有乳酸嘅清爽,整个配搭好适合炎炎夏天饮用,饮品亦都唔会死甜,饮完真系凉透心。
餐牌如下