旺角型格日式酒吧X居酒屋 之前同朋友去咗旺角新开既居酒屋蕾,佢地主打备长炭串烧料理,所以出黎既串烧比平时更有风味📍小食小食有酒盗芝士/𩽾𩾌鱼肝/炸广岛蚝/牛舌乱切,当中最正既系酒盗芝士,芝士味浓郁用黎送酒一流📍串烧佢地有好多款串烧,其中主打唔同鸡部位串烧,好似系提灯/鸡尾/鸡肾/自家制鸡肉棒同盐烧鸡翼等~ 样样都好吸引,我自己就钟意个鸡肉棒,加埋个月见汁入口更滑嫩除咗鸡,当然都有其他肉类同海鲜,鸡肠紫苏虾卷虾肉鲜甜加埋鸡肠极之惹味:猪肉炒面卷口感特别最后就系我最钟意嘅白鳝~~外皮烤得香脆,肉质弹牙📍其他串烧墨鱼汁香肠,蔬菜类有车厘茄同翠玉瓜📍主食最后佢哋嘅招牌菜 - 蕾·釜饭,米饭好烟韧,配上好多唔同嘅配料,每一口都好丰富📍清酒推介佢哋有好多款清酒比你拣,我地就拣咗呢款仙禽无垢纯米大吟醸,酒香好优雅#旺角美食#打卡餐厅#打卡美食#相机食先#旺角居酒屋#旺角新餐厅#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
旺角型格日式酒吧X居酒屋

📍小食

📍串烧

最后就系我最钟意嘅白鳝~~外皮烤得香脆,肉质弹牙

📍其他串烧
墨鱼汁香肠,蔬菜类有车厘茄同翠玉瓜

📍主食

📍清酒推介