2023-08-20
一如以往的高质沾面拉面舖,中午时段就卖沾面,夜晚就会系卖拉面每次嚟都大排长龙,起码要五至十个入到去舖头环境好日本风墙上挂满日式装饰同埋客人嘅feedback 本身好钟意食鱼戒豚骨汤底,但今次都试吓新嘢烧海虾味豚骨沾面先讲个面,面质份量温度都可以自己调校,而佢呢度嘅面份量亦都比坊间嘅大份,所以一定够饱,我本人钟意偏硬同冻食,因为冻食先系最爽,系日本嘅食法,份量一定够,正常男士都一定会好饱,糖心蛋嘅熟度啱啱好,唔会太流质,亦都唔会太实净,落少少柠檬加啲酸味,亦都令成个风味更加提升个汤方面,嫌佢呢个烧海虾味唔够浓郁,不过佢本身个猪骨汤就好浓,基本上净系食到猪骨嘅味道,只系有少少樱花虾喺面,所以钟意食虾汤嘅人就会觉得呢个汤冇乜特别,我本人都系钟意食鱼介猪骨汤多啲,但其实整体嚟讲都算唔错㗎啦,如果食得比较慢嘅人个汤冻咗嘅话仲可以加一嚿热石入去热返啲汤,亦都算贴心呢间嘢整体嚟讲气氛环境服务同埋嘢食方面都合乎我嘅心意,所以我都比极高分
每次嚟都大排长龙,起码要五至十个
入到去舖头环境好日本风
墙上挂满日式装饰同埋客人嘅feedback
本身好钟意食鱼戒豚骨汤底,但今次都试吓新嘢烧海虾味豚骨沾面