百味📍铜锣湾礼顿道28-30号地下B号舖系铜锣湾睇完梅艳芳小型展览见到对面有间川菜馆就过去睇下见佢咩菜式都有✋🏻环境又几舒服就坐低食个lunch😽💁🏻‍♀️酸菜鲈鱼锅(1-2人) $160威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10条脷仔最高分// 1条脷仔最低分)完美咁结合左麻、辣、酸、香4大元素👍🏻够辣 !够麻!够酸!每一样都好似完美咁😍😍😍鲈鱼片带着鱼皮滑嘟嘟每片鱼肉都好厚肉嫩滑🤤多汁少刺爽脆酸香既酸菜、剪吸满唔系讲笑架😂以我食过咁多间酸菜鱼大型连锁店试过😌普通小店都试过我真系觉得呢间既酸菜鱼系全港top 3❤️💁🏻‍♀️三杯鸡煲 $140威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10条脷仔最高分// 1条脷仔最低分)三杯鸡汁香气四溢😍😍香而不辣特别惹味🤤🤤🤤我一个人都食左一大半!!!鸡件吸收晒酱汁精华鸡件口感嫩滑唔鞋口弹牙且惹味香浓🤤🤤🤤🤤💁🏻‍♀️山楂咕噜肉 $102威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10条脷仔最高分// 1条脷仔最低分)平时我真系对咕噜肉冇乜兴趣好惊食到啲好多肥膏嘅咕噜肉🙈但佢哋嘅咕噜肉真系外酥内软真系令我对咕噜肉改观😍😍😍💁🏻‍♀️蚝仔方鱼泡饭 $60威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10条
百味

就坐低食个lunch😽

💁🏻‍♀️酸菜鲈鱼锅(1-2人) $160
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅

完美咁结合左麻、辣、酸、香4大元素👍🏻
够辣 !够麻!够酸!
每一样都好似完美咁😍😍😍

鲈鱼片带着鱼皮滑嘟嘟

每片鱼肉都好厚肉嫩滑🤤多汁少刺

爽脆酸香既酸菜、剪吸满

唔系讲笑架😂以我食过咁多间酸菜鱼
大型连锁店试过😌普通小店都试过
我真系觉得呢间既酸菜鱼系全港top 3❤️

💁🏻‍♀️三杯鸡煲 $140
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅

三杯鸡汁香气四溢😍😍
香而不辣特别惹味🤤🤤🤤
我一个人都食左一大半!!!
鸡件吸收晒酱汁精华

💁🏻‍♀️蚝仔方鱼泡饭 $60
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅

蚝仔每粒都好饱满
汤饭都加入好多唔同嘅配料提升汤嘅鲜味
有香芹、冬菇、冬菜及肉碎等等

方鱼系由大地鱼烘干拆出来嘅肉
可以令汤味更加鲜甜及惹味
真系令人一试难忘 ….

#hkfoodie #hongkong #铜锣湾 #铜锣湾美食 #百味 #美食 #食好西 #威威为食仔 #威威要还债
#foodies #hkfoodies #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #hkfood #hkfoodblog #loveeating #eatlover #dailylife #hkig #foodgasm #hkgirl #hkfood #daily #dailyfood #fooddaily铜锣湾礼顿道28-30号地下B号舖基本上你想食嘅都有齐晒😍😍😍😍
2021-12-11
午餐