2024-10-15 130 浏览
坚信号 x 天仁茗茶新推出「见字食茶Yum Cha」联乘餐牌,究竟当上海生煎皇遇上台湾茶叶及茶饮天花板,以茶入馔,会擦出咩火花呢😆😆😆😆😀😀🤩🤩🤩⭐人参乌龙鸡脾肉小笼包好特别嘅人参乌龙味小笼包,鸡脾肉嫩滑爆汁,食落又有淡淡人参乌龙味,感觉好养生,配搭好新奇⭐樱花虾蟹籽大虾香片茶汤饭 + 樱花虾矶烧鲍鱼香片茶汤饭感觉好似日本嘅茶渍饭,鲜虾同矶烧鲍鱼爽滑弹牙,香片茶底淡香优雅,配上蟹籽,樱花虾,饭素,昆布,日式鱼蛋,蛋丝等等配料,味道层次好丰富嘅一碗茶渍饭⭐豆浆豆花四季乌龙奶茶茶底味道清香,配上微甜豆浆,感觉出乎意料地夹,而且仲有滑捋捋嘅豆花喺底,创新得嚟又好饮另外点咗生煎包同秘制猪扒葱油拌面,生煎包热辣辣,而且香脆多汁,秘制猪扒葱油拌面葱香味十足,猪扒嫩滑,份量十足,带甜味,两款都系招牌之选😀😀😀😁😁😁🤩😍😍坚信号上海生煎皇荃湾杨屋道1号荃新天地地下G76A号舖#坚信号上海生煎皇 #坚信号 #天仁茗茶 #吃茶趣 #见字食茶 #YumCha #联乘 #生煎包 #见字饮茶 #荃湾 #荃湾餐厅 #荃湾食 #新口味 #期间限定 #荃新天地 #香港必食 #香港推荐 #香港餐厅 #香港特色 #特色餐

⭐人参乌龙鸡脾肉小笼包

⭐樱花虾蟹籽大虾香片茶汤饭 + 樱花虾矶烧鲍鱼香片茶汤饭

⭐豆浆豆花四季乌龙奶茶

坚信号上海生煎皇
荃湾杨屋道1号荃新天地地下G76A号舖

#坚信号上海生煎皇 #坚信号 #天仁茗茶 #吃茶趣 #见字食茶 #YumCha #联乘 #生煎包 #见字饮茶 #荃湾 #荃湾餐厅 #荃湾食 #新口味 #期间限定 #荃新天地 #香港必食 #香港推荐 #香港餐厅 #香港特色 #特色餐厅 #特色美食