2022-08-22
依家去坚尼地城真系方便咗好多,所以都多咗黎呢到发掘美食💕呢间——🌟享慢煮泰🌟 @lemongrassbyfastgourmet 系我最爱食嘅果间享慢煮意嘅分店黎嘅🫣佢个外墙装修已经好靓,入到去装饰布置亦系好靓😍坐得好舒服💕._.Ⓐⓛⓛ Ⓓⓐⓨ Ⓢⓔⓣ Ⓜⓔⓝⓤ/ 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧 /🧀|𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 | 招牌流心布拉格芝士沙律|🥗沙律有蕃茄仔🍅同青瓜片🥒新鲜爽口,配埋好浓厚嘅布拉格芝士,口感丰富又唔腻💕•/ 𝙁𝙧𝙤𝙢 𝙩𝙝𝙚 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡 /🔥| 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐔𝐒𝐀 𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐢𝐧 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥𝐢 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞| 烧美国生蚝|🦪生蚝控最爱😍热辣辣烤制,新鲜又大只,配埋佢嘅泰式辣酱汁,味道好夹👍🏻•/ 𝙈𝙖𝙞𝙣 /🐟|𝐒𝐨𝐮𝐬-v𝐢𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐰𝐞𝐠𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨|真空慢煮挪威鲜三文鱼冬荫公饭|🍲三文鱼肉用慢煮,锁住肉汁,肉质嫩滑,配埋辣辣地嘅冬荫公饭,又香又惹味🤩•/ 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 /🍇|𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞|果汁 |🍇我拣咗提子汁,唔会太甜,冰冻解渴✨•••Ⓦⓔⓔⓚⓓⓐⓨⓢ Ⓛⓤⓝⓒⓗ Ⓜⓔ
._.
Ⓐⓛⓛ Ⓓⓐⓨ Ⓢⓔⓣ Ⓜⓔⓝⓤ
/ 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧 /
/ 𝙁𝙧𝙤𝙢 𝙩𝙝𝙚 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡 /
/ 𝙈𝙖𝙞𝙣 /
/ 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 /
🍇|𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞|果汁 |🍇
我拣咗提子汁,唔会太甜,冰冻解渴✨
•••
Ⓦⓔⓔⓚⓓⓐⓨⓢ Ⓛⓤⓝⓒⓗ Ⓜⓔⓝⓤ
/ 𝙊𝙥𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧 /
🦞|𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 | 法式龙虾汤|🍲
佢嘅龙虾料理好出色,所以呢到嘅龙虾汤想试好耐,好浓味,里面仲要有龙虾肉,好正🥰
/ 𝙈𝙖𝙞𝙣 /
🦀|𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐄-𝐅𝐮 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬 𝐢𝐧 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞| 招牌龙虾汁蟹肉伊面|🍜
呢度嘅龙虾汁好有水准🦞呢个蟹肉伊面配龙虾汁又系超正,龙虾汁浓度同咸度啱啱好,蟹肉量尚算多,配埋好少有嘅伊面底,而唔系一贯嘅意粉,整体咁嘅配搭,超级好食😋👍🏻
/ 𝙊𝙥𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 /
🧊|𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐓𝐞𝐚|🧋
泰式奶茶好香浓,唔会太甜✨
._.
@lemongrassbyfastgourmet
📍享慢煮泰 (西环)
📍西环坚尼地城卑路乍街150号加多近山地下A号舖