2020-12-05 643 浏览
位于北角堡叠街、同红磡一海之隔既 @brewnotecoffeeroaster 系我好钟意去既咖啡店之一。自从反送中后大部分消费都变得有意识,当然连咖啡都最好系同一颜色的先至饮得放心。系红磡码头出发,穿过繁忙既英皇道,转上大斜路就会黎到安静悠闲既堡垒街。小店咖啡固然出名,舖头亦有自己炒既咖啡豆可以比客人买返屋企,佢地既食物其实都花左好多心机,值得一试。明太子意粉($92)有咬口既Al Dente意粉,明太子同昆布高汤提供左鲜味,食落有少少辣更加开胃,系我成日都会点既意粉。Iced Americano ($38)其实每日返工都会饮咖啡,但系无正统学习过就唔系度班门弄斧了。只是Brewnote既house blend浅焙微酸都几岩我口味。

明太子意粉

明太子意粉($92)

Iced Americano ($38)
午餐
明太子意粉