2015-07-01
好耐冇去打边炉lu~星期三放工同班fd黎试试夏天打边炉~呢张就系menu啦, 系咪有好多野食呢??btw 我地total真系叫左好多碟@@介绍下汤底啦, 佢total有3个汤底, 分别系辣汤底, 清汤底, 同埋醉鸡汤底不过我最中意食嘅都系辣汤底XD佢个辣汤底唔会好辣, 不过就好香, 唔食得好辣嘅人都应该接受到~跟住就紧系开始大食特食啦!望见碟肥牛都流口水啊,肥牛几好食, 因为肥而不腻, 同埋唔鞋!呢碟系滑鸡, 鸡肉都几新鲜同滑, 唔似出面买嘅冰鲜鸡XD象拔蚝+龙虾其实个象拔蚝都几爽口, 不过食落就冇咩味啰,唔算鲜甜~其实龙虾都系影得唔清楚,不过佢中间白色果度就系龙虾肉@@龙虾就咁食就已经好鲜甜啦, 不过我咬完一啖衰多手去左蘸豉油-.-脆肉鲩就唔洗讲啦, 打边炉必点嘅野!脆肉鲩咬落好脆口, 而且肉味清甜, 点烚都唔烂XD仲叫左其他野, 不过都冇咩特别, 就唔特别讲啦,睇下图啦XD
星期三放工同班fd黎试试夏天打边炉~
呢张就系menu啦, 系咪有好多野食呢??
btw 我地total真系叫左好多碟@@ 介绍下汤底啦, 佢total有3个汤底,
分别系辣汤底, 清汤底, 同埋醉鸡汤底
不过我最中意食嘅都系辣汤底XD
佢个辣汤底唔会好辣, 不过就好香, 唔食得好辣嘅人都应该接受到~ 跟住就紧系开始大食特食啦!
望见碟肥牛都流口水啊,
肥牛几好食, 因为肥而不腻, 同埋唔鞋! 呢碟系滑鸡, 鸡肉都几新鲜同滑,
唔似出面买嘅冰鲜鸡XD 象拔蚝+龙虾
其实个象拔蚝都几爽口, 不过食落就冇咩味啰,
唔算鲜甜~
其实龙虾都系影得唔清楚,
不过佢中间白色果度就系龙虾肉@@
龙虾就咁食就已经好鲜甜啦, 不过我咬完一啖衰多手去左蘸豉油-.- 脆肉鲩就唔洗讲啦, 打边炉必点嘅野!
脆肉鲩咬落好脆口, 而且肉味清甜, 点烚都唔烂XD 仲叫左其他野, 不过都冇咩特别, 就唔特别讲啦,
睇下图啦XD