2024-01-18
好耐之前食过铜锣湾分店既Peek-A-Poke,当时已经觉得又饱肚又好食又健康。最近见到尖沙咀开左分店,又再去食多次😋今次食多左唔同既野~一样觉得好满足!而且佢系尖沙咀既外置好方便,地铁站出黎行几分钟就到。 1️⃣自选风味碗 双拼($108) 主菜: 吞拿鱼+三文鱼 饭底:珍珠糙饭+沙律菜 配料:香菇+枝豆+蟹子+海带芽($10)+鲜蟹肉(+$15) 酱汁:山葵乳酪酱 调味料:紫菜丝+芝麻+木鱼丝+海盐+果仁+辣椒碎+脆蒜片 食鱼生最钟意就系吞拿鱼同埋三文鱼,黎到食poke bowl都唔例外!鱼生份量多,配料都有好多健康好味既选择,一上枱系堆到好高既一碗😳大推佢地既山葵乳酪酱~有轻微wasabi既呛鼻感但系唔会太多,而且都唔会感觉好腻。成碗绝对系高蛋白低脂又好食既配搭! 2⃣️自选风味碗 双拼($108) 主菜: 八爪鱼+杂锦香菇 饭底:寿司饭+珍珠糙饭 配料:海带芽+鸡蛋丝+豆腐 酱汁:果仁芝麻酱 调味料:紫菜丝+芝麻+木鱼丝+海盐+果仁+辣椒碎+脆蒜片 朋友唔系太好鱼生,于是嗌左两款主菜都系熟食,八爪鱼爽弹,香菇粒粒够多够香。另外果仁芝麻酱都好有惊喜!好creamy,但系又唔会感觉
1️⃣自选风味碗 双拼($108)
主菜: 吞拿鱼+三文鱼
饭底:珍珠糙饭+沙律菜
酱汁:山葵乳酪酱
调味料:紫菜丝+芝麻+木鱼丝+海盐+果仁+辣椒碎+脆蒜片
2⃣️自选风味碗 双拼($108)
主菜: 八爪鱼+杂锦香菇
饭底:寿司饭+珍珠糙饭
配料:海带芽+鸡蛋丝+豆腐
酱汁:果仁芝麻酱
调味料:紫菜丝+芝麻+木鱼丝+海盐+果仁+辣椒碎+脆蒜片 朋友唔系太好鱼生,于是嗌左两款主菜都系熟食,八爪鱼爽弹,香菇粒粒够多够香。另外果仁芝麻酱都好有惊喜!好creamy,但系又唔会感觉太过heavy。
3⃣️牛油果奶昔(+$38)
感觉好足料好creamy,奶味都够,同牛油果味几balance。
4⃣️炸薯虾($48)
炸薯虾啱啱炸起出黎,够脆唔油👍
5⃣️炸鸡($48)
炸鸡既酱汁好好味!偏橙色,有少少千岛酱feel,但又唔完全系,绝对值得一试!