2023-08-14
🌟港铁尖东站/尖沙咀站 N3出口 2分钟路程🌟#日式料理 #日式席前铁板烧 #高质铁板烧同朋友庆祝生日 朋友想食铁板烧 于是就拣咗呢间 💁🏻♀️京都铁板居酒屋因为系星期六 为咗避过人潮 我哋book咗6点钟 可能因为咁 可以坐喺席前 一路望住师傅烹调🤗🤗我同朋友拣咗二人套餐🌼#季节沙律🌼#时令刺身三品盛盒- 吞拿鱼 剑鱼 带子刺身👍🏻🌼#牡丹虾- 将牡丹虾开边 虾头仲好多虾膏添😍 - 原来牡丹虾用左千岛辣汁煎熟咗都好好食🌼#南非活鲍鱼配XO脆脆酱- 活鲍鱼劲大只- 睇住师傅将活鲍鱼起肉 切件 煎熟- 仲有配埋居酒屋特制嘅 XO脆脆酱 真系好好味🤭🤭🌼#法式鹅肝配红酒黑醋- 法式鹅肝劲大块 配埋法式面包仲有红酒意大利黑醋 系一个劲好嘅配搭🌼#美国顶级牛肉厚烧- 厚烧牛肉 好有咬口 好腍- 呢个牛肉只系落咗盐 同埋昆布 仲有自家制嘅蒜片 夹埋一齐 竟然系咁夹😃😃🌼#京都特色炒饭- 材料丰富 有好多樱花虾👍🏻👍🏻🌼#季节野菜🌼#大蚬面豉汤渍物- 面豉汤唔会太咸 仲有大蚬最后有埋甜品 有一个好好嘅完结☺️☺️🌼#草莓奶冻- 奶冻好滑 同埋好香奶味🌼#抹茶厥饼- 烟烟韧韧 好有咬口😋😋
🌟#日式料理 #日式席前铁板烧 #高质铁板烧
因为系星期六 为咗避过人潮 我哋book咗6点钟