2023-08-14
太古人气拉面小店夏日祭开锣!🎏1. 青柠酱油凉面 $78十分清爽冰凉 个面十分Q弹弹牙 食落凉浸浸 个汤底又酸酸味味咁 面头有少少七味粉同鸡麻油点缀 好fresh 好清新得黎都有啲咸咸地嘅调味 而个鸡肉都几腍 夏日之选2. 浓厚鸡白汤拉面 $88好浓厚嘅鸡汤 果然系店内no1 个汤饮落浓得黎唔太厚 所以几舒服几smooth 个唐心蛋几正 蛋黄好流心蛋味出 个鸡肉同上面一样 唔错3. 福冈番茄蜜糖渍 $38又一个夏日清爽之选 甜甜地酸酸地 好解腻4. 北海道薯角伴柚子蜜糖 $38几钟意个薯角 外皮脆 入面又腍 个薯香味又重 加埋蜜糖 甜甜地 好过瘾5. MEGA大葱鸡肉串 $38鸡肉几嫩 烧得唔错6. 大学芋 $38有啲拔丝甜薯嘅感觉 好味7. 唐扬炸鸡伴五色他他酱 $38鸡肉酥脆 个他他酱整得几好 个沙律酱嘅酸味甜味拿捏几好8. 柠檬水HIGH BALL /柠檬水烧酌梳打 $38两个都超多柠檬 系highball whiskey 嘅酒味出啲 另外个个就冇咁重酒味 啱晒啲唔太饮得嘅朋友………………………….🌝夏日祭活动嘢食几特别(衣家去到15/9)都几抵食🌚位于太古城嘅民居楼下……………
1. 青柠酱油凉面 $78
有啲拔丝甜薯嘅感觉 好味
7. 唐扬炸鸡伴五色他他酱 $38
鸡肉酥脆 个他他酱整得几好 个沙律酱嘅酸味甜味拿捏几好
8. 柠檬水HIGH BALL /柠檬水烧酌梳打 $38
………………………….
🌝夏日祭活动嘢食几特别(衣家去到15/9)都几抵食
🌚位于太古城嘅民居楼下
………………………….
📍 六味屋
太古太古城太丰路3号金星阁地下G1018号舖