Dirty ($42) & 红莓千层蛋糕 ($68)依家嘅生活习惯令我基本上隔日就会到访一间位于西环嘅cafe,饮啡食蛋糕坐一个下午。所以开系西营盘嘅cafe已经试过好多间,今日介绍嘅系我暂时嘅最爱!♥︎之前系另一间西环cafe饮到唔啱口味嘅dirty,而今日介绍嘅依杯就系我暂时饮过最啱我心水嘅一杯dirty嘞~expresso同冻牛奶由完美分层到完美融合,由第一啖嘅以咖啡为主嘅温热﹑到最尾一啖到牛奶更突出嘅余温,偏nutty嘅咖啡豆同奶味香浓嘅牛奶,系一杯完美嘅dirty呀!!(★‿★).千层蛋糕就更加有惊喜!橱窗有超~级多款口味选择,次次到访都选择困难症发作。不过对于钟意酸甜口味嘅我黎讲,依款红莓千层蛋糕都算系我嘅TOP 3,饼皮够薄够多层,creamy得黎又唔系假忌廉味,配搭红莓解腻,一啖又一啖食唔停口。.❍ 用餐提示拣cafe除咗要餐点有质素,环境坐得舒服、唔会多人排队到唔好意思坐咁耐﹑有wifi有厕所都好紧要!对于系cafe用laptop工作嘅人黎讲就更需要一张够大嘅枱,依到嘅环境就样样条件都符合(除咗无厕所),好适合系到工作一个下午。
Dirty ($42) & 红莓千层蛋糕 ($68)

❍ 用餐提示