2022-10-24
🇭🇰海潮食堂·呢间我哋之前已经好几次想食㗎啦 不过佢系比较早闩门嘅 而且礼拜日同公众假期都唔开 所以我哋都摸左几次门钉🫢之后超级好笑 因为佢呢度嘅menu系全部都贴晒上墙嘅 所以我哋就一路四围望 之后侍应哥哥劲好笑就话帮我哋嗌 所以最后我哋呢度所有野都系佢推介既 好似食左个港式omakase咁 超搞笑🤣🤣🤣·葱花蛋治$29 l 魔鬼薄多士$15佢呢度嘅三文治真系几出色 佢个葱花蛋治中间好多葱花 所以食落劲香 而且佢个蛋都唔会话好老🍳之后佢个魔鬼薄多士其实就系佢地既魔鬼奶油多既迷你版 咁就一次过可以食晒两款佢地出名既多士😍😌佢呢个系将面包一分为二左 所以烘完之后超脆口 系好似食紧零食咁 都几正 配埋佢上面海量嘅阿华田粉 炼奶同埋中间既牛油 成个combo好好食🤤·蒜蓉饺子$36 l 手撕鸡五香肉丁捞通粉$56主食方面佢个蒜蓉饺子都几有惊喜 佢粒饺子本身个馅调得唔错 韭菜比例好多🥟不过更加惊喜系佢隔篱𠮶个蒜蓉辣椒酱 佢呢个唔系好辣既 不过配埋上面啲炸左既辣椒籽同蒜蓉 好惹味🧄之后佢个手撕鸡都做到好好食 佢个调味系好似盐水鸡咁样既 而且鸡肉超嫩 份量都好多 之后佢上面海量既葱油都好正🤤🤤不过
葱花蛋治$29
蒜蓉饺子$36
主食方面佢个蒜蓉饺子都几有惊喜 佢粒饺子本身个馅调得唔错 韭菜比例好多🥟不过更加惊喜系佢隔篱𠮶个蒜蓉辣椒酱 佢呢个唔系好辣既 不过配埋上面啲炸左既辣椒籽同蒜蓉 好惹味🧄之后佢个手撕鸡都做到好好食 佢个调味系好似盐水鸡咁样既 而且鸡肉超嫩 份量都好多 之后佢上面海量既葱油都好正🤤🤤不过佢个五香肉丁就咁捞通粉我自己觉得有啲重口味 食落真系有啲咸🫢所以如果大家嗌嘅话我会建议大家就咁嗌手撕鸡通粉应该会好食啲😂😂😂
咖啡可乐$14 l 咸柠西柚汁$4
之后呢两款饮品都系侍应哥哥极力推荐我哋试既 佢个咖啡可乐真系超级盏鬼 佢个咖啡底本身算系几好饮嘅 而且佢同可乐系出奇地沟得好匀 饮落好搞笑 我自己唔钟意饮咖啡都觉得几好饮☕️🤣🤣之后佢另外个咸柠西柚汁 其实就系罐装西柚汁加左啲咸柠 佢呢个就唔算话好特别 不过都好夹茶餐厅既野食🍋
#rbyeat
#rby港式