2022-08-28
讲起食酸菜鱼,我多数都系食呢间人气黄店,贪佢大大份够抵食,鱼肉又无骨😆 最近先知原来铜锣湾都有分店,啱晒我呢啲长期喺港岛打趸嘅人🤣通常出去食上海菜都会叫鸡丝粉皮,而呢度虽然食川菜,但系我特别钟意食佢嘅鸡丝粉皮,全因为佢食落除咗有花生酱之外,仲有少少麻辣味,够晒惹味😋另一样必嗌嘅菜式就系炸馒头!几乎每一枱都嗌🤓 虽然炸馒头来讲佢算偏贵,但系佢出场个气势绝对有返咁上下,除咗有干冰,仲有成架船比你影相😜 而馒头食落外脆内软,加上炼奶一流🤤到咗主角——酸菜鱼登场😳 鱼肉无骨之余,食落都好滑溜,而份量都好足,属于「食极都仲有」嘅程度🤣 另外仲有劲多配料:酸菜、芽菜、莴笋、豆卜同寛粉😌 而佢嘅寛粉系比出面嘅厚身啲,食落会更加Q弹!川菜嚟讲,都经常会嗌干煸四季豆,而呢度炒到好干身,但又唔会好油腻😗 另外啲辣肉碎都系重点,够哂辣!仲有加入咗啲榄菜同辣椒一齐炒,非常惹味☺️呢个菊花蜜都系必嗌,佢入面真系有菊花瓣🤓️ 味道唔会死甜,饮落去系好清新嘅感觉,啱哂食辣嘢用嚟解辣😌总括而言,呢间川菜馆系我食酸菜鱼嘅长期饭堂😌 钟意佢鱼片超多,够三四个人食,又滑又无骨,而且够麻够酸,值得encore😋 顺带一提,佢哋而
总括而言,呢间川菜馆系我食酸菜鱼嘅长期饭堂😌 钟意佢鱼片超多,够三四个人食,又滑又无骨,而且够麻够酸,值得encore😋 顺带一提,佢哋而家仲新开咗个会员系统,成为会员储积分仲可以享现金回赠,啱晒我呢啲成日帮衬嘅人😌