2017-05-29 887 浏览
今日,咁难得两个家姐都放工,紧系要一齐去“Happy Hour”啦。我哋一向都好钟意食串烧、煎酿三宝之类,所以就拣咗呢间《三郎面烧店》。一开始,我哋见间店嘅地段咁僻远,都担心间野会唔会冇咩人去呢? 点知我哋嘅担心系无谓嘅。面烧店里面嘅装修富有日本风格,和味无穷……入面唔少客人都系一双一对嘅情侣,一边谈心,一边食嘢,sweet到极致!!!老板一见到我哋,就笑面盈盈,畀咗张点餐纸我哋。家姐即刻疯狂叫野食,饿到呢……你懂的~1.串烧鸡肶肉 ($18/串)成串烧到香喷喷,啖啖嫩滑,完全唔油腻! 本来我哋重想叫多几串,不过为咗留肚食其他嘢,就忍口啦!2.串烧金菇肥牛 ($18/串)钟意金菇肥牛嘅二家姐,食第一啖就已经连赞两句「好正」,因为佢成串嘢金菇同啲烧汁混合埋一齐,简直系绝配。3.串烧四宝丸 + 司华力肠 ($16@ + $20@)食完两款串烧,我哋当然唔可以停。接下黎嘅,系弹牙无比嘅肉丸同埋司华力肠。两款串烧看似平凡,但其实极不平凡。一放上台,一股难忍嘅香味已经涌上鼻腔;再食一啖,当堂觉得自己好幸福呀!4. 烧鸭胸肉 + 黑椒猪颈肉 ($15@ +$14@)黑椒猪颈肉味道好正~佢系我

1.串烧鸡肶肉 ($18/串)

2.串烧金菇肥牛 ($18/串)

3.串烧四宝丸 + 司华力肠 ($16@ + $20@)

4. 烧鸭胸肉 + 黑椒猪颈肉 ($15@ +$14@)

黑椒猪颈肉味道好正~佢系我其中一样当晚既至爱 口感烟韧 爽口弹牙~黑椒味道十足 啲肉仲好juicy 😋 鸭胸肉都唔错 好重既香烤味🔥🤤

5.墨丸油面

食完串烧,当然要食番个油面先叫完美。估唔到佢哋嘅面底有咁多款选择,除咗粗、幼之外,重有油面同出前一丁拣。另外仲可以自选辣度😋 谂咗一阵,我就叫咗个牛腩、墨丸、生菜面,再加一个牛腩汤底,香味四溢。结果当然冇令我失望啦! 虽然几粒肉丸放咗系啲汤入面,但仍然好爽口弹牙。

6.红油炒手 ($28)

最后,食辣食到上瘾嘅家姐,就点咗个红油炒手做ending。成碟嘢红当当,睇落去几辣,点知食落口先知咩叫真正嘅辣。家姐一口气鲸吞3只水饺,可想而知,佢系几咁钟意呢碟嘢啦!

呢度除咗可以叫普通罐装饮品之外,重可以order 纸包饮品。我哋三个好有默契咁叫咗柠檬茶。

食完成个晚餐之后,我无办法唔畀个Like佢。下次我一定要再黎,试下佢嘅其他美食。重点系真系好抵食,串烧烧得好专业👍🏼
2017-05-23