2018-02-22 37 浏览
朋友介绍尖沙咀火锅店《新东记》,听闻火锅配料新鲜。上到去已经几乎爆满,等左一阵终于有位了。餐纸食物款式多,分门别类列晒出嚟,火锅汤底分别有18多款选择,每一款汤底非常有特色。酱料更有多款选择,可以自由混酱,当然唔少得有我最钟意嘅辣椒粒。冬天当然要叫啲滋润火锅,随即就叫咗滋补乌鸡锅,远处已经闻到好香嘅椰子味道。饮完一碗火锅汤底之后,随即就叫左两款肉类,包括我最钟意嘅鲜嫩牛颈脊同埋日本黑豚肉。日本黑豚肉一卷卷新鲜即切,而且望落去半肥瘦,食落去好有口感,满口新鲜嘅猪肉味道。火腿午餐肉系火锅必叫嘅食物之一,食落去午餐肉入面有一粒粒嘅火腿粒,而且非常入味,火锅嘅精华都渗入晒午餐肉。顺德鱼腐份量比较多,质感软林林,入面真系有鱼腐,鱼嘅味道好新鲜。除此之外,仲可以索晒锅底嘅精华有油麦菜同埋冬瓜片,蔬菜新鲜爽口,冬瓜片软林林,好入味。手打唧唧鱼面好少火锅店可以食到,真系自己亲手将啲鱼面唧入火锅入面,过几分钟就食得了,每一条都系用鱼胶制成,非常特别。珊瑚蚌嘅份量都非常多,而且好新鲜,非常爽口。最后再叫鲜肉韭菜饺、松化响铃卷、黑牛柏叶、墨汁墨鱼丸同埋粗筋牛丸,同样地非常新鲜美味。火锅店所有食物都好新鲜,而
朋友介绍尖沙咀火锅店《新东记》,听闻火锅配料新鲜。

上到去已经几乎爆满,等左一阵终于有位了。

珊瑚蚌嘅份量都非常多,而且好新鲜,非常爽口。

火锅店所有食物都好新鲜,而且份量都非常多,所以下次必定会再叫朋友一齐试。