2019-08-19
难得平日夜晚有时间同朋友去旺角食饭,大家又想食日式嘢㖞,于是就去左呢间楼上开的深宵食堂食饭了。一开䢂门就已经系餐厅,木系的装潢,加上日式灯笼及海报,整间餐厅好有东瀛居酒屋的feel。环境舒服,都几适合三五知己相聚食饭。由于大家都好肚饿的关系,所以都叫左几多嘢食,准备开餐。首先有麻辣牛舌,味道香浓,牛舌非常入味,食落又麻又辣,好刺激。而且牛舌切成方粒,方便食用之余又有口感。哇~呢个炸蟹饼好好食啊!外层炸到金黄松脆,非常可口,但入面就好creamy,口感幼滑,有淡淡的蟹味,好食。香浓美味的黑松露炒乌冬,唔好睇佢好似好平凡,不论气味定味道都充满住黑松露味,而且炒得够火候,十分惹味 yummy~烧鸡皮烧到卜卜脆,咸香十足好有风味,用黎下酒应该会好正。极度诱人的盐烧五花腩,五花腩烧得好 juice,每一口都充满烧肉香味,油脂感十足,加上用盐作简单调味,呢个五花腩认真好食!热辣辣芝士蟹肉玉子烧,个玉子烧整得好靓,上面仲用茄酱写左餐厅个名,好有家庭feel。玉子烧口感好滑,蛋味香浓,再加上芝士同蟹肉,令玉子烧不论口感定味道变得更丰富。香喷喷的蒜烧茄子,未食都觉得吸引。啲茄子肉烧到腍晒,而且系面头晒满
由于大家都好肚饿的关系,所以都叫左几多嘢食,准备开餐。
烧鸡皮烧到卜卜脆,咸香十足好有风味,用黎下酒应该会好正。
香喷喷的蒜烧茄子,未食都觉得吸引。啲茄子肉烧到腍晒,而且系面头晒满,蒜、七味粉及孜然粉,食落十分惹味。
仲有冰凉解渴的菊花茶!