2014-12-13
一坐底个职员已经系咁一碟碟将套餐包既系咁上,水都冇杯,甘问左个男职员拎喇,职员就话茶要比钱先有,知有些餐厅系咁,都唔紧要,但都可以系客坐底时讲声都得挂?总知,罢明要你额外再加钱饮野其实帮衬既系和牛同冲绳猪烧肉,但D和牛同冲绳猪都系有调味酱,同好多油脂肪,烧左几碟之后其实烧烤炉上既铁丝网,一定有好多黑色的炭屎,甘好自然叫左个男职员换喇。但个男顾员竟然话一枱客只可以换一次鐡丝炉,换了呢次后就冇得再换,因为厨房洗唔切,听完已觉得好奇怪,一个咁细既烧烤炉用黎放题,点可能只规定客只可以换一次?平时就算去其他平价既放题见到你个网烧到好黑,都会同客换喇?更何况依家帮衬既系贵价放题,二个埋单都要成千蚊嫁!呢间餐厅推销的是咩冠军和牛,点都算贵价料,唔系要客将和牛混住"炭屎"食呀嘛?之后同另一位日本人职员问呢件事,他即刻话冇只可更换一次呢个规定,亦都有讲唔好意思。同埋都有即刻换左。但其实个时心情已经好受影响,感觉好差 !!之后,因为铁丝网D炭焦多到已经严重影响D和牛味,先又再要求另一位女职员换网,点知个这次女职员又话依家厨房洗唔切,换唔到比我地。但个女职员话口未完,企佢后面个日本人职员已拎住一块干净既网帮
但其实个时心情已经好受影响,感觉好差 !!
之后,因为铁丝网D炭焦多到已经严重影响D和牛味,先又再要求另一位女职员换网,点知个这次女职员又话依家厨房洗唔切,换唔到比我地。但个女职员话口未完,企佢后面个日本人职员已拎住一块干净既网帮我地个枱换好 !!
会不会太巧合地厨房一秒之后洗干净左?
D甘不知所谓既服务已经严重影响左食欲,拿声声食埋剩底个D已经想走。点知个个男职员比张单又无理收费!
冇啦啦有项收40蚊,话系前菜收费,我们都知明好多日本餐厅都会有呢种收费,但呢个所谓前菜从未比过我地,好彩有查下张单罗 !!
奉劝大家下次去都记得要查单,唔系一阵又比人收多
题外话/补充资料:
本来都唔想写出黎去到咁尽,但我地SEND左个投诉去佢地个FB MESSAGE希望佢地反映下,但见佢已读左几日都冇回覆,先至决定POST出黎,食野食到嬲到要我作论文都系第一次!!!