2021-02-21
今日收工经过元朗,朋友介绍过有间地道小店一定要试试!佢虽然系元朗不过就比较近朗屏西铁站!佢就系「名川面栈」!一睇佢既装修都有上下时代,比较贴近有贴地味道既小店,地方都叫宽躺又唔会坐得太迫,仲有外围有啲露天位坐,另有一番风味!虽然佢叫做面栈,不过佢嘅餐牌嘢食都好多元化,主打一定要食佢嘅米线面,仲有唔同种类嘅饭同小食,竟然仲有日本嘅鳗鱼饭,不过下次先再试下啦!特盛大猪餐($60)朋友成日都讲有个好正嘅米线套餐,今次终于叫咗喇,佢个餐牌虽然有啲复杂,不过啲姐姐都会好用心咁解释俾你听,睇吓你想食啲乜嘢,呢个特盛大猪真系乐吸引,入面有猪软骨(够晒入味配搭浓汤)、叉烧(肥瘦适中)、猪柳蛋汉堡(佢真系猪柳蛋嘅汉堡味道一流)、同埋炸猪扒(猪扒嘅外皮松脆唔会好厚粉再加埋啖啖肉值得推介),我就拣咗浓骨汤,佢嘅汤底十分之浓郁配埋米线真系好入味,分量十分之够饱因为有唔同嘅大猪配料,最啱我哋呢啲食肉兽!嘢饮我就拣咗冻柠茶走甜,佢要茶胆都唔错,一杯嘢饮加个米线份量啱啱好,令到你可以好好享受一个美味嘅午餐,仲可以饱住出门口添。佢嘅食物都仲有好多其他唔同嘅种类,仲可以做埋外卖,有鸡煲啦唔同嘅晚饭啦,外卖仲有折添,大家
特盛大猪餐($60)
佢嘅食物都仲有好多其他唔同嘅种类,仲可以做埋外卖,有鸡煲啦唔同嘅晚饭啦,外卖仲有折添,大家可以先睇吓佢几餐牌又多一个外卖嘅选择啦!