2023-10-05
//03 10 23 晴天🌞17:00 湾仔 皇后大道东@cucooland/ 众神的食物 /可可,原来早于几千年前已经出现✍🏻,正式学名「Theobroma Cacao」,由一位瑞典科学家命名,由于Theo & Broma 两者意思分别系 God & Food,所以Theobroma就被解读成「众神的食物」。而喺中南美洲古老文明里面,「可可」更视为系一种非常神圣同珍贵嘅食材。每逢重要场合或者节日🥂,都必定会见到佢嘅踪影。/另外,可可粉食疗亦有多种益处,当中广为人知嘅有防止失智、抗发炎以及舒缓情绪👩🏻🏫,但记住要选择无糖嘅可可粉啊🤎!-纯可可配椰子水 HKD$55—————————————————————————当中奶底可自由选择:椰子奶、全脂奶、燕麦奶、杏仁奶能够全面照顾一班 想更健康或者素食嘅朋友另外亦都可以根据自己个人喜好,拣选唔同冲调饮品嘅味道:椰子水、梳打水、纯水、奶口味丰富之余 又够晒特别紧记饮用前要先搅匀无糖纯可可 味道浓郁 质感厚滑当中亦品尝到朱古力最天然嘅甘香另外再以椰子水作调配 除咗有淡淡椰子香气,更有助增强轻盈效果饮完之后 完全无浆住个口嘅感觉————————
03 10 23 晴天🌞
17:00 湾仔 皇后大道东
@cucooland
/ 众神的食物 /
纯可可配椰子水 HKD$55
—————————————————————————
当中奶底可自由选择:
椰子奶、全脂奶、燕麦奶、杏仁奶
能够全面照顾一班 想更健康或者素食嘅朋友
口味丰富之余 又够晒特别
紧记饮用前要先搅匀
无糖纯可可 味道浓郁 质感厚滑
当中亦品尝到朱古力最天然嘅甘香
另外再以椰子水作调配
除咗有淡淡椰子香气,更有助增强轻盈效果
饮完之后 完全无浆住个口嘅感觉
—————————————————————————