2023-11-29
三五知己想聚一聚,提议去容记。容记 除咗一般小菜 仲有大大个海鲜鱼缸,龙虾,东星斑,长脚蟹都有最近餐牌仲多左 d 秋冬之选见到隔离食羊腩煲好香,本来好想试但同行都冇人食羊,唯有下次先虾饼$1386大块。爽口弹牙够厚身实净。炸既火喉亦都刚刚好,唔会油腻。脆皮吊烧鸡$138皮脆肉嫩唔会炸到柴哂皮。鸡肉连皮都入味够味,唔驶点淮盐。佢唔会好似出面有d咸味净系系个皮,D 肉无味。砂锅砵酒焗蟮球$148平时砵酒焗生蚝就多, 砵酒焗蟮球都系第一次。估唔到个味咁夹。 蟮球先走油,食落唔会散收收。有薄脆粉亦都有助吸收砵酒味。 砂锅上够哂镬气。推介美极煎大海虾$128呢个𩠌都处理得唔错,证明厨房有功架。煎得唔错,壳都脆到可以食。用美极吊起个味但唔会太咸。虾系新鲜既不过极其量佢只可以叫中虾。😂😂蚝油冬菇唐生菜$88冬菇份量比我想像中多同厚身连埋酒水茶芥,每人食左~$160
最近餐牌仲多左 d 秋冬之选
虾饼$138
6大块。爽口弹牙够厚身实净。炸既火喉亦都刚刚好,唔会油腻。
脆皮吊烧鸡$138
砂锅砵酒焗蟮球$148