2018-08-01
终于嚟到呢间新开嘅糖果店,外面睇到好靓,俾佢吸咗我入去~ 店员话开咗8日咋~ 舖头内有小段楼梯,墙上嘅花好精致~ 再望埋舖头内主要都系用粉粉嘅湖水蓝,好 soft 好舒服嘅感觉。糖果朱古力主要用透明正方体包装,都有胶袋包装同纸盒一排排嘅,仲有唔同嘅礼盒装。收银机旁边有个直窗,可以望到好靓嘅日落... 今次试食,所以买少少先。唔知点选择?可以望上面嘅提示。陈列出嚟嘅选择有重覆嘅,所以要睇清楚呀。透明正方盒排到好整齐,而且每种都有中英文介绍嘅。连盒入面都排到好整齐~ 睇到好舒服~ 职员都好热烈介绍架。最后我都系买咗呢几盒试下先。本嚟想买香槟熊仔,不过卖晒... 玫瑰花造形嘅糖都有好几种,不过睇清楚有d唔系用玫瑰花嘢做嘅,所以最后选咗 But First, Rosé,再选埋 Mint Chocolate Caviar 同 Kona Espresso Beans。纸袋加埋上面嘅装饰纸,立即送礼都可以!But First, Rosé 系软糖,有少少酒味,淡淡嘅甜味,软绵绵~ Mint Chocolate Caviar 细细粒~ 表面嘅薄荷朱古力好香浓,中间有粒甜甜嘅薄荷糖,味道唔刺激喉咙嘅~
纸袋加埋上面嘅装饰纸,立即送礼都可以!
最后试食 Kona Espresso Beans,因为估呢个味最浓。一放入口已经好似饮紧咖啡咁,表面嘅咖啡朱古力感觉好认真,中间系一粒脆卜卜嘅咖啡豆,咬开就咖啡味大爆发喇~
店员话开埋会员 account,买嘢可以储分,不过详细资料就未有喇。我一定会再嚟呢间咁梦幻嘅糖果店架!