2021-08-29
连同小朋友一家四口,去开呢度食饭,唔同时段都试过,啲侍应都认得我地,但系今次真系令我想闹人,无论食物定卫生都差到接受唔到。今次下午茶时段,我地叫左肠粉走酱,两个焗饭(黑松露汁焗鸡扒饭+茄汁焗猪扒饭),一个猪扒炒公仔面,加碟油菜。呢啲全部系食开。首先讲食物品质:1.肠粉走酱,无问题,正常可食2.两个焗饭都可接受,可食3.菜正常4.猪扒炒公仔面,平时老公同小朋友都好钟意食,今次我老公食先发现成盘都系㶶味,所有爆香料同面都㶶左,见到有焦黑左,完全无办法入口,老公仲话食到火滚,真系我啱啱开始学煮时期都无咁夸张,仲话我都可以开餐厅,实好好赚。同侍应反应,佢地态度好好,好有诚意咁建议再炒多碟出嚟,我地已经差唔多食完想走,叫佢直接转做外卖。点知过左2个钟返到屋企打开想食,又系一阵㶶味,好明显见到啲食物系有㶶左真系想问系咪咁赶时间?爆炒啲料炒到咁大阵㶶味都无为意,直接上枱俾客?老公真系炆到想第二日丢返成盒野俾个厨师自己闻下,睇下佢食唔食得落另外卫生问题突然变得极差。我问侍应拎两个细碗,结果两个好明显无洗过,因为上面系有大条鱼骨喺度,我同侍应讲,佢即刻换个洗得好干净嘅俾我,可惜已经吓亲我,我完全唔敢再用
首先讲食物品质:
1.肠粉走酱,无问题,正常可食
2.两个焗饭都可接受,可食
3.菜正常
另外卫生问题突然变得极差。我问侍应拎两个细碗,结果两个好明显无洗过,因为上面系有大条鱼骨喺度,我同侍应讲,佢即刻换个洗得好干净嘅俾我,可惜已经吓亲我,我完全唔敢再用佢地啲碗。
今次经验真系好恐怖,原来质素隔几日无去就可以差到咁