2019-10-06 189 浏览
朋友啱啱去完旅行梗要聚下,特意拣左非繁忙时间黎食~~咁先可以慢慢食慢慢倾😊~~咁因为朋友带住小朋友,侍应都好快咁拎埋BB櫈俾我地~~点完餐倾左阵就有得食喇~~~我地点左:澎湖花枝丸、麻辣豆腐、葱油嫩鸡拌面、美人鸡汤面、洛神花茶同埋黑糖珍珠鲜奶茶🤤下午茶时间好似点得有d多,但对于有人陪先食野既我黎讲又唔算多😆愉快地过左一个满足的下午澎湖花枝丸:新鲜炸热既花枝丸,胀卜卜既外型好吸引~~食落口都弹牙,配埋甜酱好夹~~麻辣豆腐:冇叫辣面就点个麻辣豆腐过下口瘾~~豆腐吸收左麻辣汁同卤水汁既精华,入口只有少少麻辣味,唔算太辣,开胃之选!美人鸡汤面:友人特别就小朋友而点既面~~浓浓的鸡汤,小朋友超钟意饮❤️幼面条易夹但又唔会好淋~~呢款面好啱小朋友食呢~~~葱油嫩鸡拌面:超香浓既葱油味😋未食入口都已经索到阵味~~佢有炸左既葱油,仲有新鲜既葱蓉,2者加埋一齐又好夹~但要快点捞埋,摆左一阵个面痴住左,食到有点累赘😂洛神花茶:酸酸甜甜,朋友话唔系好甜,但好开胃黑糖珍珠鲜奶茶:黑糖味香甜,但又冇过甜,配埋茶味香浓啱啱好~~珍珠QQ好有咬口,不知不觉成杯珍珠就俾我食哂🤭

澎湖花枝丸

麻辣豆腐

葱油嫩鸡拌面

洛神花茶:酸酸甜甜,朋友话唔系好甜,但好开胃
洛神花茶

黑糖珍珠鲜奶茶