2021-04-10
长沙湾美食多~ 身为街坊既我感到幸福❤️ Happy Friday 就拣左间有好耐历史既冰厅食饭~ 可以屹立不倒咁多年~ 一定有佢既原因🤤榛子酱西多($30)系呢间既人气小食🤤 西多一向配开花生酱,佢地改为配榛子酱一样好食!西多蛋浆均匀,炸得好靓~ 牛油、蜜糖同榛子酱份量刚好,食落啖啖酱馅,够晒邪恶~樽仔奶茶($15)喜欢佢咁样既packing!!! 有别一般茶餐厅,改用樽仔装,饮唔晒可以带走唔浪费~ 奶茶的茶味比较出,口感幼滑~避风塘炸髀($30)另一邪恶美食,特别之处系避风塘粉,夹埋一齐食好惹味,美中不足系鸡髀肉炸得太柴,唔够肉汁同嫩滑。红豆冰($25)炸髀一定系配红豆冰!红豆煮得又甜又淋,绝对唔hea~~ 可惜摆得太耐啲冰融晒先饮,奶味冲淡左啲~酸菜鱼(迷你)宽粉($88)适合1-2人份量,鱼同宽粉既份量唔少,鱼片食落好嫩冇骨,值得一赞!酸菜太酸食唔到🙈 整体味道我认为太辣,后劲凌厉⋯ 忍唔住叫多杯冻饮先食到,唔知可唔可以叫bb辣呢?华田配Oreo ($25)为左解辣而叫既冻饮,味道出奇地唔错,华田系暖暖的,要慢慢得啲冰融先得~
榛子酱西多($30)
樽仔奶茶($15)
避风塘炸髀($30)
红豆冰($25)
酸菜鱼(迷你)宽粉($88)
华田配Oreo ($25)