2023-02-27
尝尝星期六嘅黄大仙中心超多人,想揾个地方食lunch都唔系咁易。行到1楼最入面见呢间餐厅环境又大又靓,仲要唔洗等位,就即刻入去试吓啦(。・ω・。)原来呢间餐厅系2间嘢夹埋,一边系食韩国菜,而今次我哋就简咗食台湾菜,即系叹叹呢边。晏昼有午餐餐单食,【盐酥鸡铁路便当🍱】$72+$8 冻四季乌龙茶份量比我想像中大份,女仔未必食得晒😳盐酥鸡虽然得四旧,但其实都几大旧,仲有卤蛋、春卷、海带汤!卤肉饭好好食,唔会好多肥肉,啱晒我!而杯茶就正正常常冇乜特别。【爆葱卤肉饭】$65+$8 梅子茶真爆葱🤤应该要钟意食葱嘅人先识欣赏!大大碗!食一啖就已经包含晒饭、肉、葱!超爽!( ´▽`)梅子茶比我想像中要好饮,虽然只系计落清茶类饮品,但酸酸甜甜,愈饮愈开胃~觉得唔会输比啲特饮!【古祖卤拼盘】$98好抵食!劲大一盘!每款有4件~卤味好香浓,不过个人口味就觉得豆腐偏咸咗少少,啱𩠌饭食。下次都系等多啲人先好叫,2个人食,食到后尾觉得太多🤣【3.6牛乳仙草芋圆大盛】$68挣扎咗好耐要特盛定大盛,因为特盛有个布甸好吸引,但真系太饱太饱嘅关系,只好叫大盛。入面材料劲丰富,食落芋圆好有弹性,芋泥架绵又好香,仲有一粒红豆
星期六嘅黄大仙中心超多人,
想揾个地方食lunch都唔系咁易。
行到1楼最入面见呢间餐厅环境又大又靓,
仲要唔洗等位,就即刻入去试吓啦(。・ω・。)
晏昼有午餐餐单食,
【盐酥鸡铁路便当🍱】$72
+$8 冻四季乌龙茶
份量比我想像中大份,女仔未必食得晒😳
盐酥鸡虽然得四旧,但其实都几大旧,
仲有卤蛋、春卷、海带汤!
卤肉饭好好食,唔会好多肥肉,啱晒我!
而杯茶就正正常常冇乜特别。
【爆葱卤肉饭】$65
+$8 梅子茶
真爆葱🤤应该要钟意食葱嘅人先识欣赏!
大大碗!食一啖就已经包含晒饭、肉、葱!
超爽!( ´▽`)
觉得唔会输比啲特饮!
【古祖卤拼盘】$98
好抵食!劲大一盘!每款有4件~
卤味好香浓,不过个人口味就觉得豆腐偏咸咗少少,啱𩠌饭食。
下次都系等多啲人先好叫,2个人食,食到后尾觉得太多🤣
【3.6牛乳仙草芋圆大盛】$68
入面材料劲丰富,食落芋圆好有弹性,芋泥架绵又好香,仲有一粒红豆麻糬,食落有少少似汤圆,但大粒版。
真系好大一碗,2个人share先勉强食得晒!
今餐Lunch好满足(想讲食完呢几样嘢,到𠮶晚9点几都未饿😂)
之后仲发现,而家Follow 叹叹 Instagram 专页同埋Share 叹叹 85折IG Post 到个人Instagram Story即可获得全单85折优惠!
开心🥳