2021-04-01
之前食过观塘𠮶间Cafe,又平又好食,好family style,适合一大班人去食,于是就试吓北角呢间。北角呢间嘅装修就靓啲,用电影为主题,比较多系二至四个人去食,当然佢都有大枱。比较surprise系落单要用英文,不过对住Menu就唔系好难嘅。餐汤系忌廉蘑菇汤,食到一粒粒嘅蘑菇粒,算几有诚意。谂住健康啲,又见佢几特别,就叫咗桂圆红枣功夫红茶。睇落去几靓嘅,不过可能饮开红枣桂圆都系甜甜地,功夫红茶既甘味都几重,会盖过咗红枣桂圆嘅甜味,系几特别,不过我比较prefer两样嘢分开,一系功夫红茶,一系红枣桂圆茶。见到佢个沙律,有啲吓亲,因为份量真系好大。佢系豆腐加杂菜配日式芝麻汁,味道都算清淡。但系食完呢个都有少少饱。比较推荐呢个蕃茄菠菜芝士云吞,味道同份量都刚刚好。同样见到都系会吓亲嘅系烤鸡。净系个烤鸡都好够食,仲要加埋下面有好多薯条。只烤鸡好多汁,几好味。食到呢度已经想叫救命,因为真系好饱。本身都唔想食个甜品,惊会好腻。但食咗一啖又几好食,一边热一边冻,亦都唔算太甜,平凡嘅外表有惊喜。饱到咩咁,都系$308,十分满足。其中一样唔好嘅就系墙同埋隔板,都冇仔细抹干净,见到有好多汁飞溅嘅痕迹,
餐汤系忌廉蘑菇汤,食到一粒粒嘅蘑菇粒,算几有诚意。
比较推荐呢个蕃茄菠菜芝士云吞,味道同份量都刚刚好。
饱到咩咁,都系$308,十分满足。其中一样唔好嘅就系墙同埋隔板,都冇仔细抹干净,见到有好多汁飞溅嘅痕迹,同埋咁啱坐𠮶个位俾冷气机滴水。呢两样野争啲,整体都OK。