2024-04-01
上一次朝早去Jomo想食少少嘢,不过冇乜轻食,所以食咗份全日早餐,好饱。而星期六日嘅lunch time都比较多人,所以今次拣咗一个比较肚饿嘅朝早嚟。两个人分别叫咗手撕猪肉汉堡、牛油果鸡肉墨西哥卷Burrito、Mocha 同pink smoothies 。手撕猪肉汉堡好大份,连沙律都系。手撕猪肉好入味,配蕃茄同酸瓜几好食,可惜个包唔系好热。油醋沙律食唔晒,因为太过单一,食多几啖就有啲闷。如果佢有多少少纯沙律菜以外嘅配搭,例如果仁、干果之类,就有机会食得晒。上一次嚟饮flat white, 觉得冇乜咖啡味,今次转饮mocha (nutty flavour),都系冇乜咖啡味,似系一杯淡味朱古力奶。Pink smoothies 价钱稍贵,但真材实料,不会太甜,也不会有冰碎。有次外卖咗件两件蛋糕,反而十分精彩,可能呢度嘅甜品比较出色。呢度色调舒服,我见都多family会嚟,不过枱就比较差,枱脚是交叉 support,我见每位食客都唔知将双脚放喺边好,一系就要踩上枱脚,或者跨过枱脚(但都会去咗隔篱位),如果唔系就要双脚贴实,呢几个姿势都唔系太舒服。唔知系咪因为咁,见到有人楝起只脚坐🤣。