1K
2017-01-04 684 浏览
由于早一晚有朋友跟我提起车轮饼,我成晚箩箩乱好想食!虽然讲起车轮饼,好多人都会谂起车轮饼小姐,不过我个人黎讲唔钟意,所以黎cha cha~味道方面都有啲大路嘅红豆、蕃薯、抹茶,仲有比较特别啲嘅磨菇芝士、粟米火腿等等。Sweets House Cha Cha 嘅大判烧强调自家饼皮以日本面粉、鸡蛋制成,所以口感松软。吉士大判烧 $14抹茶吉士红豆大判烧 $16点左两款,整体上都系满意~饼皮口感松软,唔会太硬太实,馅料都给得大方。不过大判烧一早整起,唔系即时做,变相吉士酱虽然细滑,但唔够香,兼且鲸左~抹茶吉士红豆闻起上黎有啲奇怪,有阵腥味,不过食落就冇大问题…抹茶味唔会太甜,红豆并非豆蓉,增加口感~整体而言,吉士口味比抹茶红豆嘅甜一点,我地更喜欢。十零蚊黎讲真系唔错,如果可以热辣辣更好,因为客人唔算太多,唔明点解整定一大堆冻哂
由于早一晚有朋友跟我提起车轮饼,我成晚箩箩乱好想食!

吉士大判烧 $14

抹茶吉士红豆大判烧 $16
吉士大判烧、抹茶吉士红豆大判烧
点左两款,整体上都系满意~

饼皮口感松软,唔会太硬太实,馅料都给得大方。

吉士大判烧

抹茶味唔会太甜,红豆并非豆蓉,增加口感~
抹茶吉士红豆大判烧
整体而言,吉士口味比抹茶红豆嘅甜一点,我地更喜欢。

2017-01-02