2020-01-20 757 浏览
星期六中环准时收工 就黎到呢间平时lunch hour排队排到飞起既大呷台湾食个晚饭先返屋企一入到去店铺劲急尿 店员几nice咁惊我揾唔到个厕所 仲出埋门口指俾我睇 食紧野其中旁边有客人不满想叫既野食无晒 对店员态度同语气唔太好 但店员都保持超好礼貌 服务态度真系好好野食方面呢 我地就叫左大呷小笼汤包(4只)大细岩岩好 易入口 汤包内既汤汁一咬就涌出嚟 所以食既时候要小心汤汁飞出黎 个小笼包薄馅靓 馅量适中入口猪肉 汤汁多 推荐 一人四只都唔会严多五味中卷 系贴左五味酱既鱿鱼 五味酱酸酸甜甜开胃得嚟 唔会过份遮盖鱿鱼既鲜味 食到原味水煮牛小排 红红一大碗有超多辣油 入口又麻又辣相当过瘾 牛肉之外 仲有其他配料 仲有金菇同娃娃菜 食落口感更加丰富 牛肉有脂香 煮得岩岩好 肉有弹性 而且肉味唔会俾辣味全盖 香辣牛肉几惹味唔错 山药炒秋葵 山药入口好爽脆 味道清甜 秋葵嫩滑 香甜 又营养得黎又好味 仲帮我抵消咗今日食咗唔少热气野既罪恶感😂古早肉燥饭伴卤糖心鸭蛋 肉燥咸咸甜甜 好好惹味 饭起完全唔洗夹其他𩠌之下就送得晒入口 鸭蛋岩岩好 个糖心做得好靓 入口香滑布甸芒果特饮 好有童年味道 饮品底

大呷小笼汤包

五味中卷

水煮牛小排

山药炒秋葵 山药入口好爽脆 味道清甜
山药炒秋葵

古早肉燥饭伴卤糖心鸭蛋

布甸芒果特饮 好有童年味道 饮品底部有细个食个只芒果布甸既味道 系好岩小朋友既味道
古早仙草奶茶 奶茶比例适中 仙草够大块得黎有饮管吸得到 入口清凉 爽

2020-01-19
大呷小笼汤包