2018-06-28 350 浏览
本身星期日果日同friend 行紧愉景新城,想揾野食之际发觉处处都系人山人海又等好耐,最后我地决定行出天桥睇下附近有咩食,见到桥下有间餐厅,叫chalet,近近地,不如就试下。如是者我地叫左2个午餐同加38蚊加左一杯mocktail.午餐唔算好贵,主菜之余仲有餐汤面包同沙律,以及饮品。洋葱汤是日餐汤系洋葱汤,汤底都几滑溜,而且洋葱煲到甜一甜,完全无晒洋葱果种令人流眼泪的气味,配埋烘得内软外脆的面包同吃都咪话唔过瘾。沙律菜够新鲜,表现中规中矩啦,唔算太特别。意大利云吞配巴马臣芝士蟹肉忌廉汁主菜过左阵终于上枱,意大利云吞配巴马臣芝士蟹肉忌廉汁,份量比我想像中多之余,而呢款云吞系正方形,只只都几大粒,意大利云吞配巴马臣芝士蟹肉忌廉汁意大利云吞馅中有红色的红菜头,而云吞都几弹牙。蟹肉有提味的作用,令到道菜唔会咁单调,而面头的芝士焗到劲香,系一道几唔错的午餐。烟三文鱼凯撒沙律而另一道菜我地叫左烟三文鱼凯撒沙律,罗马生菜十分新鲜,烟三文鱼都几多,沙律酱调得刚好,唯一要弹的是唔系面包粒以薄脆取代,而薄脆有少少油溢味。不过整体黎讲水准都算中上。girl generation饮品我地叫左一杯热柠茶同一杯
本身星期日果日同friend 行紧愉景新城,
想揾野食之际发觉处处都系人山人海又等好耐,
最后我地决定行出天桥睇下附近有咩食,
见到桥下有间餐厅,叫chalet,近近地,不如就试下。

如是者我地叫左2个午餐同加38蚊加左一杯mocktail.
午餐唔算好贵,主菜之余仲有餐汤面包同沙律,以及饮品。

洋葱汤
是日餐汤系洋葱汤,汤底都几滑溜,而且洋葱煲到甜一甜,

洋葱汤

沙律菜够新鲜,表现中规中矩啦,唔算太特别。

意大利云吞配巴马臣芝士蟹肉忌廉汁

主菜过左阵终于上枱,
意大利云吞配巴马臣芝士蟹肉忌廉汁
意大利云吞馅中有红色的红菜头,而云吞都几弹牙。

girl generation

饮品我地叫左一杯热柠茶同一杯mocktail, mocktail 名叫girl generation,
girl generation

入面有不同的莓做成的果汁,非常清新,非常refreshing.

总括黎讲,chalet环境宁静,食物有水准,服务也周到,是大商场以外的好选择。