2016-01-06 1919 浏览
食放题乃香港蚁民的最爱之一, 我也不例外, 今次做访佐敦大喜家一试呢个平民放题 闲日关系, 我地两个人可坐四人台, 唔似一般放题咁坐得咁迫咁唔舒服…酱料沙律前菜汽水清酒雪糕任拎 食左好多野, 分享一下较特别的这些:黑蟹籽皇帝蟹棒寿司: 蟹丝配上黑蟹籽, 口感幼细爽口 芝士蟹籽: 排山倒海的卜卜爽 蟹膏玻璃虾: 鲜甜味美 黑松露带子: 入口即溶, 高档的颓废 三文鱼: 没什特别, 唔要沙律酱更佳 北海道带子: 厚身肥美 原只甜虾: 鲜甜肥美大大只 厚烧玉子: 雪得太过, 有点硬硬 北海道海胆蟹肉蒸蛋: 蛋味浓香, 质感幼滑 牛油清酒元贝: 元贝细只左少少, 但清酒牛油够香, 绝配 盐烧海老串: 虾身大只, 盐味香口, 佐酒一流 海老天妇罗: 天妇罗最紧要粉薄身脆, 呢只虾天妇罗就完全做到脆身个下, 但粉就略嫌落多左 樱花虾炸豆腐: 全晚最好食的一个, 虽然揾唔到虾味, 但旧豆腐本身好甜, 炸出黎外脆内软, 一口吃下也不为过 吉列广岛蚝: 粉多得黎有D酸, 唔食都唔可惜 新宿野菜海鲜炒乌冬: 平民最爱, 往往最考一间餐厅功力就一定系用最简单既菜式, 今次呢个

酱料沙律前菜汽水清酒雪糕任拎

食左好多野, 分享一下较特别的这些:
黑蟹籽皇帝蟹棒寿司: 蟹丝配上黑蟹籽, 口感幼细爽口

芝士蟹籽: 排山倒海的卜卜爽

蟹膏玻璃虾: 鲜甜味美

黑松露带子: 入口即溶, 高档的颓废

三文鱼: 没什特别, 唔要沙律酱更佳
北海道带子: 厚身肥美

原只甜虾: 鲜甜肥美大大只

厚烧玉子: 雪得太过, 有点硬硬
北海道海胆蟹肉蒸蛋: 蛋味浓香, 质感幼滑
牛油清酒元贝: 元贝细只左少少, 但清酒牛油够香, 绝配
盐烧海老串: 虾身大只, 盐味香口, 佐酒一流
吉列广岛蚝: 粉多得黎有D酸, 唔食都唔可惜
新宿野菜海鲜炒乌冬: 平民最爱, 往往最考一间餐厅功力就一定系用最简单既菜式, 今次呢个炒乌冬, 用料多, 获气够, 味道均匀, Happy Ending

2015-12-15
  • 樱花虾炸豆腐