2024-06-24
朋友通知大围有一间爆汁生煎包小店!!!日日都大排长龙,应该食物质素有一定嘅肯定!!我去探店当日,都排咗大概20分钟~麻酱手撕鸡丝粉皮~鸡丝同粉皮份量都算几多,而且系冻食嘅item,可以有开胃嘅功能!麻酱够晒香滑,整体分数算几高👍🏻蟹黄生煎包~除咗一般鲜肉生煎包之外,我都钟意海鲜,可以选择埋蟹皇黄生煎包,层皮薄到可以见到里面嘅汁系度「朗朗」下,成件事非常有趣😆咬开就见到好多蟹黄,果然够晒足料。招牌生煎包~食呢个生煎包真系要非常小心!!如果唔系,一定会整污糟件衫!!与朋友所讲每一粒生煎包都非常爆汁,我刻意用匙羹去量度佢嘅汁量,简直惊为天人!!!肉汁非常鲜甜,食每一粒都觉得系一个享受😌排骨葱油拌面~排骨炸得非常酥脆,更可以沾上旁边嘅辣酱,各有风味,不得不提,拌面嘅酱汁亦调较得非常恰当,唔会过咸!