2023-02-09 46 浏览
周末踩完单车系大围还车后就谂住系附近食埋饭先走,原来大围站附近食肆林立,而且大部分都系小店经营,行到积存街差唔附整条街都系食店,西式、中式、火锅、小炒等任君选择,我地最后决定选择有唔少好评嘅「风车」食晚餐👍🏻打开餐牌发现原来选择唔少,而且「风车」系酒吧餐厅当然少不了酒水供应,但当日我地嚟嘅时间尚早,相信到了球赛日⚽️一定好热闹😆香煎阿拉斯加蟹肉饼蟹肉饼真系真材实料,食到啖啖一丝丝嘅蟹肉,加上九层塔增添香气,作为前菜一流👍🏻烤露笋烟肉鸡卷惊喜之作🏆鸡扒包住烟肉再卷起先煎香,烟肉嘅咸香加上基本黑胡椒同盐作调味已经够哂,而且鸡卷肉质嫩滑,啖啖肉食得好滋味,伴碟嘅香煎薯仔片🥔加上半熟蛋汁都唔好错过英式啤酒炸鱼薯条炸鱼嘅脆浆好薄,上台仲热辣辣同脆身嫁,薯仔份量够多,而且用上小妹喜欢嘅粗薯条😆😋

香煎阿拉斯加蟹肉饼

烤露笋烟肉鸡卷