2024-06-08
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【大围围方初体验|下午茶足料到无法抗拒😳】🐨盐酥鸡肉松卤肉饭配紫菜贡丸汤及地瓜球 $62推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐完全冇谂过一个下午茶餐包咁多嘢食,饱到宵夜都食唔落🥲 卤肉饭加咗肉松,不失卤肉香之余又有肉松可以中和油腻感,食晒成个都唔会好滞!地瓜球本身以为系台式圆辘辘𠮶款,上枱先知原来系长形嘅,唔似圆辘辘𠮶款咁有空气感,成条实的的烟靭感比较重,味道更加浓厚~紫菜贡丸汤就有返台式味道,紫菜好足料有碎上嘅贡丸,成碗汤好有口感,饱肚感满满!.🐨荔枝乌龙冷泡茶 跟餐$0推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐其实跟餐有好多唔同款嘅嘢饮可以拣,如果钟意台式口味嘅朋友就开始拣一啲芝士奶盖、芋圆鲜奶等,但系小编就觉得呢个下午茶非常之足料,唔想太过邪恶,所以就拣咗呢一款无糖嘅冷泡茶~虽然佢系用茶包冲成,但系乌龙味好香浓唔会有过多嘅苦涩味,荔枝淡淡带出余温😀——☼——☼——☼——☼——☼——台北俩伴📍地址:大围车公庙路18号围方5楼528号舖🐨推荐度:😋😋😋😋/5 🪸环境:👾👾👾👾🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分类:#HTB大围 #HTB台湾菜.#大围美
#HTB美食推介
🪸环境:👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB大围 #HTB台湾菜
#大围美食 #大围 #台湾菜 #台菜 #卤肉饭 #盐酥鸡 #蛋饼 #美食推介