2021-07-05 166 浏览
今日经过大围油站附近, 试咗一间西餐厅, 不论环境及食物都几有水准, 而且价钱都算合理。门口见到有好多不同菜色嘅menu, 里面嘅环境及灯光都几舒服, 楼底相当之高,而且有水晶灯及大电视, 枱与枱之间都十分阔落。我们点了一个二人套餐,头盘系香煎阿拉斯加蟹肉饼, 蟹肉味道都好突出,而且份量都算大。蕃茄汤都几好饮, 酸酸甜甜,都几醒胃。主菜嗌了纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝, 牛扒煎得刚刚好,出面起晒格仔有少少炭香味道, 里面肉汁锁住, 入口好有肉味。大大件嘅焦糖菠萝,同牛扒味道好夹。另一款主菜系西班牙式烧原只春鸡, 虽然外皮唔算十分之脆, 但系肉质嫩滑,入口十分 juicy。甜品系蓝莓芝士蛋糕, 微微芝士味, 蛋糕唔算太甜都几好食。

蕃茄汤都几好饮, 酸酸甜甜,都几醒胃。

甜品系蓝莓芝士蛋糕, 微微芝士味, 蛋糕唔算太甜都几好食。