2023-01-28
位于大坑嘅正宗泰式小店 上至餐桌餐椅 下至餐具都富有东南亚风格 餐桌餐椅餐具都采用左泰式木材 酒红色嘅大墙挂满左泰国特色嘅装饰物 食物亦用咗好多泰式香料 感觉真系去咗一间位于Siam 嘅local泰国餐厅 值得一提嘅系餐厅嘅特色饮品都好吸引 好岩相机食先📸😋鸡肉短管面 $119呢度面嘅卖相好出色 好岩打卡 弹口嘅短管面 配上脆卜卜嘅生芽菜 口感同味道都唔错 🍝醉猫蓝青口炒意粉 $118特别钟意依度青口炒意粉 意粉好有锅气 意粉个蒜蓉辣椒汁亦都好惹味 加埋啲香草叶特别香口🙈香蒜牛油香草鸡肉Pad Thai $118Padthai嘅份量好大 材料算丰富 有好多秀珍菇同鸡肉 不过味道咸咗d💜蝶豆花荳奶 $45碟豆花豆奶味道好似淡淡嘅维他奶 蝶豆花嘅渐变色令到成杯豆奶升华咗 卖相打卡一流 我同朋友都影咗好多幅相先舍得饮🧋泰式奶茶 $45泰式奶茶味道好浓郁 几美味
😋鸡肉短管面 $119
🍝醉猫蓝青口炒意粉 $118