2018-12-17 125 浏览
我妈就好钟意食辣系后生𠮶阵时,但系而家老左,呢就食唔到,跟住我又病咗所以食唔到辣。我阿妹就系食小小辣,都要狂灌水个d,直头系完全唔食得辣。最食得辣𠮶个系我男朋友,但因为公司要加班,所以佢今日冇同我地一齐食饭。但系因为我好想食好似重庆啊上海啊𠮶啲面,所以呢我地就去左山城小面到试下啦。我妈叫左山城拉面家山城担担面加左只卤蛋,我同妹同妈都角得好食。我地又有叫到红油抄手,正呀,仲有少少川味,我最中意食,病左都照食。我妹就食唔到啦,太辣,佢角得。我妈狂赞,之后店员就话我地知,原来d辣油系重庆个到调味,我妈话好想买,好搞笑!我叫左个牛肉刀削面,正,我叫微辣,好适中,我食到,又惹味,我好中意呀!最后我地叫左个冰粉,我同妈都角得上面d东西似午餐肉粒,笑死我地,笑到我地劲开心。我同妈狂笑,妹就食左,话系山渣,好搞笑。因为好好食,我地就食左2个。