住系大埔既朋友都知太和个边多野食,近来系停车场个边仲开左好多新餐厅。久仰大名,今日特登行过黎试下Noc Noc;呢度唔算新,开左一段时间,已经储左唔少捧场客,假期更系一位难求,今日闲日夜晚黎到,等左阵就有位。而家就同大家分享一下呢度既野食啦:- 德国咸猪手虽然真系热气,遇到美食都系要豁出去,最多饮返两杯draft beef。一上枱,我同友人都惊讶,佢认真大份量,仲配埋薯角同沙律!猪手外皮脆卜卜,肉质却出奇地嫩滑,肥膏亦唔算多。味道都ok,唔会死咸,配埋个蜜糖汁,空口食一旧接一旧都唔会太肥滞,好快就食晒。- 冬阴公海鲜意大利饭唔好以为冬阴公净系可以煮汤,用黎煮risotto都好好食。每粒饭粒都比冬阴公汁包住,微辣好够味, 而且仲有好多唔同既海鲜,青口、鱿鱼、鲜虾、鱼、蚬,食完唔会好味精同好口渴。另外,呢个份量都好多,睇落好似细细碟,不过其实个碟好深架。- Egg Benedict我都知夜晚食egg benedict好似唔太夹,不过真系好想试下。English muffin 唔会好干身,面包上面系烟三文鱼同半熟蛋,唔是常吃到既火腿,感觉light 一d;个荷兰酱唔会过酸,味道岩岩好,好开胃

- 德国咸猪手

德国咸猪手

- 冬阴公海鲜意大利饭

冬阴公海鲜意大利饭

- Egg Benedict
我都知夜晚食egg benedict好似唔太夹,不过真系好想试下。English muffin 唔会好干身,面包上面系烟三文鱼同半熟蛋,唔是常吃到既火腿,感觉light 一d;个荷兰酱唔会过酸,味道岩岩好,好开胃。

Egg  Benedict

黎得bar & restaurant,梗系叫两杯cocktail饮下,摸着酒杯底一路倾计一路食饭,咩心事都讲晒啦。

Mojito
Ripple