2019-10-19 111 浏览
为食花太郎 <多元化既郭仔记>呢间郭仔记粥面专家 喺大埔大荣里入面 𠮶度出名多野食 而呢间都几多人帮衬 装饰唔算好旧式 但应该都开左好多年 食物好多选择 . 车仔面 粥品 鱼蛋烧卖 公仔面等等 👍🏻不过 佢叫得粥面 我就点左车仔面同粥品😃🍴双拼粥品 32 蚊佢呢款粥都算大碗 系汤水偏多 粥米大粒 d𠮶一类 所以食落几有口感 我几欣赏佢粥上枱唔系超热 应该系一碗暖左既粥再加滚粥 甘样食落方便 d 👍🏻粥带有少少葱花同瑶柱 十分够味 鱼片 厚身而且落足料 🐟食𠮶时小心有 d幼骨 而皮蛋都用左腌得够香既皮蛋 加埋少少浓度适中既猪肉碎粒 🐷 加 d胡椒粉 或者食得辣既朋友加 d辣菜莆(真系几辣下😂) 够哂入味🌶🍴肠粉 点粥 加7 蚊 有4 条 加左芝麻 麻酱 甜酱既肠粉 肠粉口感比较烟靭 个米糕味几香 唔错😍🍴烧卖🔥9 蚊 烧卖应该系鱼肉烧卖黎 口感黏稠带 d弹牙 唔错🍴辣鱼蛋🐟9 蚊辣鱼蛋个咖喱味系辣多过甜少少 细细粒够弹牙👍🏻🍴自选车仔面 🍜汤底左秘制辣汁 个辣汁 3 分甜 7 分辣 仲有 d 辣椒碎 辣度都几劲 几惹味🌶河粉 10 蚊 尽吸汤汁 够爽口萝卜 8
为食花太郎

辣鱼蛋个咖喱味系辣多过甜少少 细细粒够弹牙👍🏻

🍴自选车仔面 🍜
河粉 10 蚊 尽吸汤汁 够爽口
萝卜 8 蚊 有4,5 旧 落足料 整得够哂软林入味

猪皮9 蚊🐷好够爽弹 吸唔哂汁 正!
鸡中翼10 蚊🐤 个豉油汁好正 甜甜地够入味 鸡皮爽滑 鸡肉都算几嫩 唔错
牛孖筋13 蚊 🐮够哂弹牙 入味 👍🏻

#车仔面 #粥品 #郭仔记 #鱼蛋 #烧卖 #肠粉 #皮蛋瘦肉 #鸡翼 #牛筋 #河粉

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#郭仔记粥面专家
大埔大荣里42 至44 号美发大厦地下
~~~~~~~~~~~~
2019-10-19