2022-05-01 116 浏览
大埔区出名多平民美食,今次就嚟试下大埔郭仔记车仔面,店面一眼睇到就谂起以往旧式推车仔,不同嘅牌仔显示了不同的配菜店内环境是干净版嘅茶餐厅,有卡位,坐落都舒服入到坐底见到好多选择,可以配合唔同人嘅口味,只系面款已经有9款,有经典嘅陈皮鱼蛋、鸡翼&各种丸类,牛肉、肥牛、猪扒鸡扒咩都齐,睇到我有选择困难症🤣今次就拣左牛肚、陈皮鱼蛋、墨鱼丸沙爹幼面,另外叫左瑞士鸡中翼&腐乳通菜瑞士鸡翼入味嫩滑,香味十足又唔会太咸,腐乳通菜炒得翠绿,唔会黑蚊蚊车仔面每样配菜都足分量,陈皮鱼蛋粒粒爽口弹牙,陈皮味突出。牛肚好易咬,睇得出有心机清洗干净,炆嘅时间岩岩好,墨鱼丸一样弹牙,沙嗲汁惹味,面软硬度不错食咁多嘢唔使$100,性价比唔错

店内环境是干净版嘅茶餐厅,有卡位,坐落都舒服

食咁多嘢唔使$100,性价比唔错