2020-10-12
话说最近见到好多人有介绍呢间系大埔嘅打卡餐厅🍴最近嚟到大埔终于同朋友去咗,估唔到又真系几有惊喜💜我哋嚟嘅时候系平日下昼,餐厅有提供午市套餐,环境楼高两层,打卡位都唔少,而且环境都几阔落同朋友坐喺度倾吓计食饭都几舒服㗎,本身以为价钱会好贵,但系其实价钱非常合理,CP值都几高😆_前菜:意式千层茄子沙律🥗烟三文鱼沙律🥗两款沙律都好有惊喜,茄子配上蕃茄蓉食落去酸酸甜甜好开胃👍烟三文鱼嘅份量都唔少_主菜:法式樱桃汁脆焗鸭胸配薯蓉 $108店员特别推介呢个叫我地试吓,佢表示鸭胸唔系平时一般市面买到嘅烟鸭胸,食嘅时候做到外脆内软,薯蓉亦十分绵滑,配夹樱桃汁酸酸甜甜配搭得宜🤎_香煎美国牛腹扒伴法式牛油薯 $138小编觉得呢度嘅菜式摆盘都好有心思, 牛腹扒既牛肉味非常香,比较厚身,食落去有口感,配上牛油薯份量啱啱好_食到最后仲有是日甜品㗎,我哋今日嘅甜品系芒果芝士蛋糕,细细件芝士味几浓郁唔会话太甜,午市套餐呢个价钱仲包埋嘢饮其实真系几抵食,大家下次嚟到不妨试吓啦
前菜:
意式千层茄子沙律🥗