2024-02-20 126 浏览
🐷🐷🐷🐷🐷同朋友行过尖沙咀条韩国街,揾咗好耐终于见到一间满足到我哋又想食熟食又想烧肉嘅愿望,而且环境唔会过于挤迫,坐得都几舒服。前菜嘅种类好多,除咗食物之外又点可以少得烧酒,我哋叫咗两支柚子烧酒 ($80/1) ,一路食一路饮🍻▪️牛肉拼盘 ($560) 入面包括咗 牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/板腱肉/泡菜汤 或大酱汤。一上枱嘅时候我哋都俾佢嘅份量吓亲,牛肉眼系有一整块🥩 长过我地块面😂 烧得七成熟就啱啱好,牛味浓之饮连埋脂肪一齐食会油香四溢🍖 另外板腱肉比较适合怕肥嘅女士,脂肪比例较少,而且切得薄薄地,食完冇咁内疚。用生菜加上豆瓣酱同埋泡菜一齐食,口感层次更丰富同无咁油腻🥬大酱汤嘅用料十足,入面有蚬,翠玉瓜,豆腐等等,喺个石锅上面热辣辣上枱,忍唔住成碗饮晒👅〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️半半炸鸡 原味甜辣酱 ($190)甜辣酱辣得都几惹味,份量一样系翻晒规🥹 一碟,加埋大约有一只鸡咁大份。外皮炸得香脆,沾上甜辣酱都唔会淋咗~ 同场加映炸韩式饺子,入面嘅馅料都唔少,而且仲保持到好湿润。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️💰$910+10%/2 person📍南대门 (尖沙咀)尖沙咀
🐷🐷🐷🐷🐷

▪️牛肉拼盘 ($560)

▪️半半炸鸡 原味甜辣酱 ($190)

💰$910+10%/2 person
📍南대门 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67号太平洋大厦地下2号舖