2023-08-31
几年前有一段时间好钟意去内地食烤鱼,贪佢价钱平同埋香港少有同类型既餐厅,但系事过几年,而家都可以喺香港揾到价廉物美嘅烤鱼🥰🥰今日就同朋友系西环既巴辣仔烤鱼食饭。烤鱼有七款味道可以拣,净系鱼既种类都有三种,龙趸竟然只系卖紧$378一条,我哋拣咗香辣味龙趸嚟到果然不失所望,龙趸系劲大条,足够三四人份量,有辣既香味,但辣度绝对唔会过份。(我哋拣咗Bb辣),鱼身骨少啖啖肉😍绝对值得加少少钱试吓龙趸。火锅料方面我哋叫得唔多,叫咗莴笋同埋好适合辣火锅既薯粉。叫完之后发现唔食主食都够饱有余每次食呢啲菜式,当然要叫串烧。今次我哋就叫左烧鸡翼 烧茄子 蒜香金针菇 烧鱿鱼同埋烧脆肉鲩我最钟意就系烧鸡翼同烧茄子烧茄子最惊就系油冧冧,但系好多店家为咗快都会落好多油,巴辣仔嘅茄子又淋又香蒜味😍仲唔会太油。烧鸡翼都好正,鸡翼本身够大只,腌得好入味,烧得又脆😚钟意食鸡翼嘅人一定要试吓啦基本上是足咁多款串烧都冇过干嘅情况出现,质素有一定保证👍🏻下次会同多啲朋友嚟,试唔同款嘅串烧
嚟到果然不失所望,龙趸系劲大条,足够三四人份量,有辣既香味,但辣度绝对唔会过份。(我哋拣咗Bb辣),鱼身骨少啖啖肉😍绝对值得加少少钱试吓龙趸。 火锅料方面我哋叫得唔多,叫咗莴笋同埋好适合辣火锅既薯粉。叫完之后发现唔食主食都够饱有余 每次食呢啲菜式,当然要叫串烧。今次我哋就叫左烧鸡翼 烧茄子 蒜香金针菇 烧鱿鱼同埋烧脆肉鲩
我最钟意就系烧鸡翼同烧茄子 烧茄子最惊就系油冧冧,但系好多店家为咗快都会落好多油,巴辣仔嘅茄子又淋又香蒜味😍仲唔会太油。 烧鸡翼都好正,鸡翼本身够大只,腌得好入味,烧得又脆😚钟意食鸡翼嘅人一定要试吓啦 基本上是足咁多款串烧都冇过干嘅情况出现,质素有一定保证👍🏻下次会同多啲朋友嚟,试唔同款嘅串烧