2023-09-25
🍽️ Peek-A-Poke 📍尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦地库 Heath S01B号舖-男朋友话带我去重庆大厦食饭,最初以为系咖喱,原来系隔离嘅地库🤣🤣呢一餐好清新!食完觉得自己简直系健康新人类😆✨💫自选风味碗($108)我拣咗三文鱼、吞拿鱼刺身,配健康嘅沙律菜、豆腐、枝豆仁、蟹子,再拣埋果仁芝麻酱😍😍刺身们都好新鲜👍🏻👍🏻大大粒够晒足料!加埋豆腐同埋果仁碎,蛋白质好足够💪🏻💪🏻💪🏻沙律菜、枝豆仁都系鲜甜爽脆😋😋最钟意系佢个酱汁都好轻盈,成碗都好fresh🌻🌻💫夏威夷风味沙律饭($88)夏威夷风味有刺身吞拿鱼、紫洋葱、海带芽、蟹籽,配上鲣鱼酱油,男朋友就拣咗配寿司饭同沙律菜双拼😚😚酱汁唔同,连风味都大大改变🤩🤩寿司饭系珍珠米,调味好足够,加埋好好咬口嘅海带芽😍😍原来系好夹好夹!而且配埋吞拿鱼既味道好清新🌿🌿正呀!💫牛油果奶昔(跟餐$38 )好香滑!浓郁既牛油果味同奶味比例啱啱好,可以同时入到两个材料嘅香味,又唔会抢咗大家嘅风头😍😍🫶🏻🫶🏻💫香蕉奶昔(跟餐$38 )香蕉奶昔奶味比较浓厚,系一个健康版嘅香蕉奶😍😍😍饮落好健康,完全冇罪恶感!-🌟餐厅装修以夏威夷风格为主,有充满热带风情
💫自选风味碗($108)
💫夏威夷风味沙律饭($88)
💫牛油果奶昔(跟餐$38 )
💫香蕉奶昔(跟餐$38 )
🌟餐厅装修以夏威夷风格为主,有充满热带风情嘅壁画,同埋滑板等等嘅装饰🏄🏻♂️🏄🏻♀️
🌟食poke bowl,食材新鲜好重要!呢间唔止新鲜,仲好足料!食晒成大碗都唔会有罪恶感😆😆好啱重视健康既人士❤️❤️
🌟 晚市时间都座无虚席,睇嚟系一间热门健康餐厅!🥰🥰
推荐指数:5/5
抵食指数:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐厅 #尖沙咀好去处 #尖沙咀必食 #PeekAPoke