2024-05-19
尖沙咀呢间餐厅我哋之前都介绍过 😆😆 因为真系好好食 🐷🐷 所以我哋其实经常都会食 咁啱今次试咗少少新嘢 😗😗 系上次冇试过嘅 所以今次就再同大家介绍多次 因为呢间餐厅的确值得更多人认识😌.🐷加州风味吸取左之前嘅教训 今次叫咗小饭 同埋将其中一半转做菜~今次嘅完成到高咗好多 不过成兜饭个份量都仲系超级大。。好彩晏昼冇食到嘢 所以夜晚可以食多啲😂今次就叫咗寿司饭同埋沙律菜 一半一半个酱系经典嘅 果仁芝麻酱三文鱼好新鲜 同埋口感唔错而且份量本身就有好多鸡蛋丝同埋青瓜🥒 亦都令到成碗嘢更加colorful仲有面头有啲三文鱼子 系小编嘅最爱!!整体嚟讲 非常丰富.🐷慢煮鸡胸今次就拣咗 慢煮鸡胸 作为主菜成个感觉非常健康鸡胸本身就系成只鸡可谓最健康嘅一部份加埋豆腐、鸡蛋丝、香菇 更加colorful同埋口感丰富今次比较特别拣咗山葵乳酪酱好少何会食到呢一个酱嘅味道面头仲有紫菜丝、木鱼丝、 脆蒜片、果仁.🐷热蜂蜜绿茶小编仲叫咗一杯热嘅蜂蜜绿茶 因为小编最近唔系好饮得冻嘢呢杯蜂蜜绿茶叫咗少甜 小编觉得系啱啱好咁大碗饭 虽然好多材料都好Fresh 不过 份量咁多 难免令人觉得好饱 一路食饭一路饮番杯热热
🐷加州风味
吸取左之前嘅教训 今次叫咗小饭 同埋将其中一半转做菜~
今次嘅完成到高咗好多 不过成兜饭个份量都仲系超级大。。
好彩晏昼冇食到嘢 所以夜晚可以食多啲😂
今次就叫咗寿司饭同埋沙律菜 一半一半
个酱系经典嘅 果仁芝麻酱
三文鱼好新鲜 同埋口感唔错
而且份量本身就有好多
鸡蛋丝同埋青瓜🥒 亦都令到成碗嘢更加colorful
仲有面头有啲三文鱼子 系小编嘅最爱!!
整体嚟讲 非常丰富
🐷慢煮鸡胸
今次就拣咗 慢煮鸡胸 作为主菜
成个感觉非常健康
鸡胸本身就系成只鸡可谓最健康嘅一部份
加埋豆腐、鸡蛋丝、香菇 更加colorful同埋口感丰富
今次比较特别拣咗山葵乳酪酱
好少何会食到呢一个酱嘅味道
面头仲有紫菜丝、木鱼丝、 脆蒜片、果仁
🐷热蜂蜜绿茶
小编仲叫咗一杯热嘅蜂蜜绿茶 因为小编最近唔系好饮得冻嘢
呢杯蜂蜜绿茶叫咗少甜 小编觉得系啱啱好
咁大碗饭 虽然好多材料都好Fresh 不过 份量咁多 难免令人觉得好饱 一路食饭一路饮番杯热热地嘅蜂蜜绿茶 更加容易消化
Peek-A-Poke (heath庆方) (尖沙咀)
📍尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦heath庆方地库S01B号舖
#吃货日常#香港#茶餐厅#Cafe#面包#西餐#中餐#日本菜#韩国菜#泰国菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去处 #尖沙咀美食