2020-08-03 445 浏览
[🚗本土车仔面🍜] 极滋味食阶———————————————————————位于土瓜湾嘅车仔面档,每逢Lunch Time都有唔少人排队,今次因为赶时间🕜先拣佢。叫得车仔面,当然要又快又多选择啦!呢到除咗有60多款𩠌料拣😱,更可以选择沙嗲、腩汁等汤底,配搭千变万化🍜,可以话食极都唔怕厌。———————————————————————四𩠌车仔面 连 饮品 ($40).拣咗黑椒鸡扒、牛根腩、白菜仔同紫菜,配米线。不论配料定系米线嘅份量都系非常非常之多,而佢本身用嘅碗都系大Size嘅,感觉好足料同老实。.黑椒鸡扒🐔有一大块,腌得够味。牛根腩🐂好入味,接近入口即溶,腩汁令成个汤变得好饮。白菜仔🥬渌得啱啱好,新鲜清甜。紫菜👾成饼咁比你,份量极多,成个汤变咗紫菜牛腩汤劲正,每啖米线都痴住好多紫菜,口感同味道都好正。.另外睇过网上其他食评,话叫菜类同扒类嘅𩠌会比得好多,而丸类或饺类因为一粒粒容易数住,就比得冇咁多。所以我首推钟意食紫菜一定要叫,因为真系成大饼咁比你。
[🚗本土车仔面🍜] 极滋味食阶
———————————————————————
———————————————————————
四𩠌车仔面 连 饮品 ($40)
黑椒鸡扒🐔有一大块,腌得够味。
牛根腩🐂好入味,接近入口即溶,腩汁令成个汤变得好饮。
白菜仔🥬渌得啱啱好,新鲜清甜。
四𩠌车仔面
四𩠌车仔面